Haberler

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Açıklaması

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, ilçede 96 bin 38 öğrencinin eğitime devam ettiğini belirterek, "129 devlet okulu, 133 özel okulumuz var. Öğrencilerimizin yüzde 24'ü özel okula, yüzde 76'sı devlet okuluna gidiyor.

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, ilçede 96 bin 38 öğrencinin eğitime devam ettiğini belirterek, "129 devlet okulu, 133 özel okulumuz var. Öğrencilerimizin yüzde 24'ü özel okula, yüzde 76'sı devlet okuluna gidiyor." dedi.

Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gazetecilerle bir araya gelerek, ilçedeki eğitim-öğretim faaliyetleri ve yürütülen projelerle ilgili bilgi veren Aydın, yürüttükleri toplam 18 proje olduğunu, bunlardan öne çıkanının "Misafirim Öğretmenim" projesi olduğunu kaydetti.

Aydın, "Bu projede öngördüğümüz şey öğretmenlerimizin öğrencilerini evlerinde ziyaret etmesidir. Nasıl bir ortamdan okula geldiklerini, öğrencilerimizin yaşadığı aile çevresini, çalışma odasını bilmesi, ona göre öğrencilerimizi değerlendirmesi açısından anlam ifade ettiği için bu projeyi çok önemsiyoruz. Bu proje valimizin de desteğiyle il projesine dönüştü" diye konuştu.

Aydın, şöyle devam etti:

"Bilindiği gibi FETÖ elebaşı ABD'ye gitmeden önce, burada Altunizade'deki FEM'de ikamet ediyordu. Biz ilçedeki 11 okulu onlardan devraldık. Bu 11 okulun 6 tanesi kiralıktı. Onların taşınırlarını KHK çerçevesinde teslim aldıktan sonra mülk sahiplerine kira olan binaları devrettik. 5 okulu da biz kullanmaya başladık. Bunların haricinde yine 15 tane yurt vardı. Bu 15 yurdun 2 tanesini pansiyon olarak kullanıyoruz. Diğer 13 yurt ise onların vakıfları ve dernekleri üzerinde olduğu için Vakıflar Genel Müdürlüğüne kaldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü de o binaları kiraya verdi. Onların en büyüğünü de KHK gereği Kredi Yurtlar Kurumu yurt olarak kullanmaktadır. Yine FETÖ'den aldığımız 6 dershane vardı. Bunların 5 tanesi kiralıktı. Taşınırları alındıktan sonra mal sahiplerine teslim edildi."

İlçede 96 bin 38 öğrenci olduğunu ifade eden Aydın, "129 devlet okulu, 133 özel okulumuz var. Öğrencilerimizin yüzde 24'ü özel okula, yüzde 76'sı devlet okuluna gidiyor." dedi.

Önem verdikleri projelerden birinin de "Üsküdar Eğitim Okumaları" olduğunu belirten Sinan Aydın, "Müdürler okusun ki onları gören öğretmenler okusun. Öğretmenler okusun ki onları gören öğrenciler okusun. Her ay bir kitap okuyoruz. Kitabın yazarı hayattaysa onunla bir araya geliyoruz. Eğer yazar hayatta değilse kitabı iyi tanıyan kimse onunla bir araya geliyoruz." dedi.

Aydın, sözlerini, "Eğitim ve Kültür Atlası" projesinde ise İstanbul'daki belediyeler, STK ve üniversitelerin tüm etkinlik kitapçıklarını taradıklarını ifade ederek, "Öğretmene önereceğimiz sempozyum, panel, zirve, çalıştay, sinema, kitap ne varsa onu ön plana çıkarıp afişe ederek okullarımıza gönderiyoruz. Tavsiyede bulunuyoruz." diye tamamladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haydarpaşa Üsküdar Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title