Haberler

Üsküdar'da 7 Yıldızlı Engelli Merkezi Açıldı

Üsküdar'da 7 yıldızlı engelli merkezi açıldı Merkezde yedi yıldızlı otel konforunda odalar ve yüzme havuzları bulunuyorİSTANBUL - Üsküdar Belediyesi tarafından "yedi yıldızlı" engelli merkezi açıldı.

Üsküdar'da 7 yıldızlı engelli merkezi açıldı

Merkezde yedi yıldızlı otel konforunda odalar ve yüzme havuzları bulunuyor

İSTANBUL - Üsküdar Belediyesi tarafından "yedi yıldızlı" engelli merkezi açıldı. Merkezde yedi yıldızlı otel konforunda 10 oda bulunurken, hidroterapi yöntemiyle engelli çocukların tedavisinin yapılacağı yüzme havuzları bulunuyor.

Türkiye'nin en kapsamlı ve ileri teknolojik imkanlara sahip engelsiz yaşam merkezlerinden birisi Üsküdar Belediyesi tarafından Bulgurlu Mahallesi'nde açıldı. Açılışa AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, AK parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Eski Ak Parti Milletvekili Lokman Ayva, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar eski Belediye Başkanı Mustafa Kara, down sendromlu, otizmli ve görme engelli gençlerle aileleri katıldı.

Engelsiz Yaşam Merkezi'nin açılışı Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardında kurdele kesimi ile gerçekleşti. Down sendromlu gençlerin görev aldığı Tebessüm Kahvesi'nin standının da yer aldığı açılışta filografi, kaligrafi, ahşap boyama, mehter, ritim, bağlama ve ses, resim, ebru, nikah şekeri ve konser çalışmalarını içeren atölyelerin sergileri yapıldı.

"Kimsenin başaramayacak dediklerini başarmış olacaksınız"

Konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen: "3 Aralık Engelliler Günü sadece etkinliklerin ya da bir takım kutlama programlarını yapıldığı bir gün değildir. Aynı zamanda engelli kardeşlerimiz, engelli vatandaşlarımız için bir farkındalık oluşması anlamına gelen önemli bir gün olduğuna inanıyoruz. Bu eserimiz ile biz diyoruz ki işte ortam, işte mekan, işte merkez sizler için hazır hale getirilmiş durumdayız. ve bizler biliyoruz ki, burada çok güzel kendinizi ifade edecek ve İnşallah kimsenin başaramayacak dediklerini başarmış olacaksınız" dedi.

Türkiye'de ilk ve tek

Bu merkezimiz gerçekten İstanbul'da Türkiye'de İnşallah örneklerini çoğalacağına inandığımız çok önemli bir merkez diyen Başkan Türkmen; "Sahasında ilk ve tek olma özelliğini içerisinde barından çok önemli bir mekan olarak Üsküdarlı hemşehrilerimizin hizmetine sunduğumuz bir engelsiz bina olarak hizmete sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen merkezin özelliklerinden bahsederek; "Bu binamızın eksi 1'inci katında başka hiçbir kamu alanında olmayan hidroterapi yöntemi ile engelli çocuklarımızı tedavi edecek olduğumuz yüzme havuzlarımız var. Bir üst katında ise Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan ama İnşallah olacağına inandığımız çok önemli bir mekanlar var. Hemen üst katımızda 10 tane 7 yıldızlı otel konforunda odalarımız var. Ağır yatalak engelli çocuğu olan aileler için bu odaları hizmete sunuyoruz. Gerek hidroterapi havuzlarından gerek üst katlarımızdaki terapi odalarımızdan çok önemli, çok da özel pahalı hizmetlerimizin tamamı bu merkezimizde ücretsiz olacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Üsküdar Genel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title