Haberler

Üsküdar Adliyesine Bombayla Girmek İsterken Yakalandı

Üsküdar Adliyesine, İçinde Patlayıcı Düzeneği Bulunan Çantayla Girmek İsteyen Kadın, Polis Tarafından Etkisiz Hale Getirilerek, Gözaltına Alındı.

Üsküdar Adliyesine, içinde patlayıcı düzeneği bulunan çantayla girmek isteyen kadın, polis tarafından etkisiz hale getirilerek, gözaltına alındı.

Üsküdar Adliyesine saat 16.00 sıralarında gelen Y.Y. (23) adlı kadın, X-Ray cihazından geçtiği sırada, cihazın uyarısı üzerine kadın polis memuru tarafından durduruldu.

Polis memurunun, üzerini ve elindeki çantayı aramak istemesine karşı koyan kadın, üst kata çıkmak istedi. Bu sırada görevli başka bir polis memuru tarafından yakalanan kadın, etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Kadının elindeki çantada, 12 santimetre uzunluğunda, 3 santimetre kalınlığında, içerisine barut doldurulmuş ve her iki başına takoz sıkıştırılmış borudan oluşan patlayıcı düzeneği bulunduğu öğrenildi.

Şehit Tuncer Mustafaoğlu Polis Merkezine götürülen Y.Y'nin sorguya alındığı belirtildi.

Y.Y'nin ilk sorgusunda, çantasında ele geçirilen patlayıcı düzeneğini kendisine, 4 yıl önce birlikte yaşadığı H.A'nın (23) verdiğini ve o tarihten bu yana patlayıcı düzeneğinin kendisinde olduğunu söylediği kaydedildi.

Öte yandan, H.A'nın, daha önce üzerinde yakalanan 20 gram esrara ilişkin bugün Üsküdar Adliyesinde yargılanmaya başlandığı, Y.Y'nin de bu duruşma nedeniyle adliyeye geldiği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title