Haberler

Uşaklı Atlet, Fas'ta Dünya Şampiyonu Oldu

Milli atlet Mehmet Çelik, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından Fas'ta düzenlenen şampiyonada 800 metrede altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu.

Milli atlet Mehmet Çelik, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından Fas'ta düzenlenen şampiyonada 800 metrede altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu.

Uşak Atatürk Lisesi öğrencisi milli atlet Mehmet Çelik, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından 2-9 Mayıs tarihleri arasında Fas'ın Marakeş şehrinde düzenlenen Gymnasiade 2018'de (Liselerarası Dünya Olimpiyat Şampiyonası) atletizmde 800 metrede 1,50,63 koşarak altın madalya kazandı.

Geçen sene de Macaristan'da düzenlenen 2017 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'nde bin 500 metrede altın madalya kazanan 17 yaşındaki milli sporcu, uluslararası alanda elde ettiği başarılarına bir yenisini ekledi.

Mehmet Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mutluluğunu dile getirerek, "Bana bugüne kadar her alanda yardımcı olan başta Uşak Valisi Salim Demir, antrenörüm Ali Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Mercan ve Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin'e teşekkür ediyorum. Spor hayatıma en iyi şekilde devam edip 2020 olimpiyatlarına katılmak ve Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum." dedi.

Çelik'in antrenörü Ali Yılmaz ise genç atletin geçen yıl Ukrayna, Belarus ve Türkiye'nin katıldığı üçlü atletizm turnuvasında bin 500 metrede altın, Yıldızlar Balkan Şampiyonası'nda bin 500 metrede gümüş, Gençler Balkan Şampiyonası'nda 800 metrede altın madalya kazandığını belirtti.

Çelik'in yıldızlar Türkiye rekoruna çok yaklaştığını kaydeden Yılmaz, "Dünya genelindeki 59 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcunun katıldığı Gymnasiade 2018'de Türkiye, yüzme, cimnastik, atletizm ve bocce dallarından 64 sporcu ile yer aldı. Mehmet, 800 metrede altın madalya alarak dünya şampiyonu oldu. Yıldızlar 800 metrede Türkiye rekoru 1,50. Mehmet Türkiye rekoruna çok yaklaştı, umut ediyorum ki kısa sürede Türkiye rekorunu kıracak." ifadelerini kullandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Mercan ise Mehmet Çelik'i tebrik ederek, genç sporcuya her alanda destek olacaklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Spor

Mehmet Çelik Türkiye Uşak Fas Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title