Haberler

Uşak’ta Ağaçlandırma Seferberliği

Uşak İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Tarafından Yürütülen Ağaçlandırma Çalışmalarında 2 Bin İşçi, Fidan Dikimi Yapıyor.

Uşak İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ağaçlandırma çalışmalarında 2 bin işçi, fidan dikimi yapıyor.

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, çeşitli nedenlerden dolayı tahrip olan ormanlık alanların yeniden ağaçlandırılması için yoğun bir kampanya sürdürüyor. Bu kampanya çerçevesinde Uşak'a bağlı köylerden gelen yaklaşık 2 bin kişi, 4 ay boyunca fidan dikimi yapıyor. Yürütülen ağaçlandırma çalışmalarını yerinde görmek ve inceleme yapmak üzere bir gezi düzenleyen Çevre ve Orman İl Müdürü Ramazan Toker, köylülerle sohbet edip çalışmaları titizlikle inceliyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yola koyulan köylüleri, ağaçlandırma sahalarına gelerek 8 saat fidan dikimi yapıyor. Bu iş karşılığında yevmiye alan köylüler, gün boyu fidan dikip, yabani ahlat ve erik ağaçlarını aşılıyor.

Çevre ve Orman İl Müdürü Ramazan Toker, Uşak'ta ciddi bir ağaçlandırma çalışması yaptıklarını ve 2007 yılı sonu itibariyle il genelinde Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar yapılan ağaçlandırma rakamlarına 4 yılda ulaştıklarını söyledi. 2008 yılında da 6 milyon 420 bin fidan diktiklerini anlatan Toker, “Burada çalışan insanlar çevre köylerde yaşayan köylülerdir. Ay sonunda emeklerinin karşılığını veriyoruz. Ağaçlandırma yaptığımız sahalar genelde erozyona açık ve taşlık sahalardır. Bu sahaları erozyondan korumak amacıyla yoğun bir çalışma içerisine girdik. 2006 yılında 5 bin 700 dekar, 2007 yılında ise 4 bin hektarlık alanda ağaçlandırmamız var ve 4 milyon YTL harcadık”dedi.

Aşağıkaracahisar bölgesindeki taşlık ve kayalık alanları da ağaçlandırdıklarının ifade eden Ramazan Toker, “30 bin dekarlık taşlık bir alanda çam fidanı dikiyoruz. Bugüne kadar bu alan hiç bakımı yapılmamış. Öncelikle taşları temizledik. Şuanda sadece bu bölgede bin kişi çalışıyor. Ağaç dikiliyor aşılama yapılıyor. Yabani ahlat, erik ve armutları aşılıyoruz. Bu hafta sonu itibariyle dikimleri tamamlayacağız. Bu alana da iki milyon ağaç diktik. Cumhuriyetin kuruluşundan 2003 yılına kadar 16 bin hektarlık ağaçlandırma yapılmış. Biz son 4 yılda 80 yıllık ağaçlandırma çalışmalarını yakaladık. 2008-2012 yılları arasında hedefimiz yıllık 45 bin dekar alanı ağaçlandırmaktır. Uşak’ın dört bir köşesindeki tüm boş alanları ağaçlandırdık. Taşlık, kayalık veya kötü arazileri bile ağaçlandırdık. Çünkü kötü arazi kader değildir. İsrail ve Arap ülkeleri çöl arazilerde tarım yapabiliyorsa bizde buralarda ağaçlandırma çalışmalarını kolaylıkla yapabiliriz. Bunlar yetmiyor, devletin diğer kamu kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları da bizim yanımızda olması gerekiyor. Amacımız ormanları birlikte dikip birlikte korumaktır. “diye konuştu.

Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Aşağıkaracahisar bölgesinde “Basın Ormanı” oluşturulurken Uşak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdurrahman Yavuz, Çevre ve Orman İl Müdürü Ramazan Toker’e gazeteciler için hatıra ormanı oluşturulmasını sağladığı için bir plaket verdi.

(KY) 10.04.2008 18:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title