Haberler

Uşak - Yibo'Ya Bir Hafta Sonra Güvenlik

'1 Hafta Geçti, 10 Yaşındaki Umut'tan Hiçbir İz Yok'

'1 HAFTA GEÇTİ, 10 YAŞINDAKİ UMUT'TAN HİÇBİR İZ YOK'

Uşak'ın Eşme ilçesinde 10 yaşındaki öğrenci Umut Balık'ın ortadan kaybolmasından bir hafta sonra Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na (YİBO) özel güvenlik görevlisi görevlendirildi. Acılı baba Ercan Balık, "Okul açıldığından bu yana okul idaresinden güvenlik görevlisi istiyorduk, oğlum kaybolunca mı akılları başlarına geldi" dedi.

'OĞLUMUN DIŞARI ÇIKTIĞINA İNANMIYORUM'

Acılı baba Ercan Balık, oğlunun okuldan dışarı çıktığına inanmadığını ifade ederek, "Oğlum Umut, karanlıktan ve köpeklerden çok korkardı. Bu nedenle okuldan gece hiçbir yere gidemez. Ben oğlumun okuldan çıktığına inanmıyorum. ya oradan birileri çıkardı ya da çıkartıldı. Ben çocuğumun okuldan çıkarak kendisinin kaybolacağına inanmıyorum. Arama kurtarma ekipleri de her yeri aradı ama hiçbir ize rastlanmadı. Dışarıda bu kadar zaman kalabileceğini sanmıyorum" dedi.

OKULA GÜVENLİK GÖREVLİSİ

Eşme YİBO'da Umut Balık'ın kaybolmasının üzerinden bir hafta geçtikten sonra okulda güvenlik görevlileri göreve başladı. Okulda, Uşak'ta güvenlik sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın elemanları görevlendirildi. Okul önünde güvenlik önlemleri artırılırken, çalışmayan güvenlik kameralarının yenileriyle değiştirileceği belirtildi.

Uşak ve Afyonkarahisar Arama Kurtarma Ekipleri tarafından bir haftadır dağ taş didik edilirken, göletlerde de yapılan aramalarda Umut'la ilgili hiçbir ipucuna rastlanmadı. Umutların her geçen gün tükendiği arama çalışmalarında Afyonkarahisar Arama Kurtarma Ekibi'nin çalışmalarına son vererek ilçeden ayrıldığı öğrenildi.

Uşak Valiliği Afet ve Acil Müdahale Müdürü İsmail Karaalp yaptığı açıklamada, "Yapılan çalışmalara rağmen Umut'a ait hiçbir ize rastlayamadık. Yılmadan Umut'u bulmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün itibariyle Afyonkarahisar Arama Kurtarma ekibi ilçeden ayrıldı. Çalışmalara Uşak Arama Kurtarma Ekibimizde devam edeceğiz. 8 dalgıcımız da göletlerde aramalarını sürdürecek" dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından YİBO'da başlatılan soruşturma da sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title