Haberler

Uşak: Uşak'ta İzmir Fuarı Hazırlıkları

75. İzmir Enternasyonal Fuarı'na bu yıl onur konuğu il olarak katılacak olan Uşak, fuarla ilgili hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor.

75. İzmir Enternasyonal Fuarı'na bu yıl onur konuğu il olarak katılacak olan Uşak, fuarla ilgili hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor.

Uşak Valisi Kayhan Kavas ve eşi Yeşeren Kavas, Belediye Başkanı Mesut Apaydın, AK Parti Uşak Milletvekili Ahmet Çağlayan, Vali Yardımcıları Mehmet Türk, Haldun Aksalman, Banaz Kaymakamı İsmail Küreci, Uşak Ticaret Odası Başkanı İsmail Karaman ve tüm daire müdürleri valilik önünde toplanıp, İzmir Fuarı'nda gösteri yapacak olan Yukarı Karacahisar ve Baltalı Köyü folklor ekiplerini izledi. Valilik binasının çevre duvarına oturan yaklaşık 50 protokol üyesi 2 folklor ekibini son kez prova yaptırıp tören kıyafetlerini denetledi. Davul zurna eşliğinde "Uşak'ın onur konuğu il olarak katılacağı 75. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda standımıza davetlisiniz" yazılı pankart önünde gerçekleşen provayı, vatandaşlar da ilgiyle izledi.

Valilik çevre duvarına oturarak ilginç görüntü oluşturan protokol üyeleri, fuarla ilgili çalışmaları ciddi olarak takip ettiklerini ve Uşak'ın tanıtımına yarayacak bu organizasyonda hiçbir aksaklığa meydan vermek istemediklerini belirtti.

Gösteri sonrası bir açıklama yapan Vali Kavas, "Kent olarak fuara ciddi bir şekilde hazırlanıyoruz. Stanttan tüm etkinliklere kadar hiçbir aksaklığın ve eksikliğin yaşanmasını istemiyoruz. Bu nedenle tüm ayrıntıları titizlikle inceleyip eksikliklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Folklor ekiplerimiz fuar süresince standımızda ve Konak, Gündoğdu, Saat Kulesi ile Alsancak'ta da gösteri yapıp İzmir halkını fuara ve bizim standımıza davet edecek. Bu nedenle folklor ekiplerini son kez prova yaptırıp eksiklikleri tespit ettik" dedi.

Öte yandan, provalar sırasında Vali Kavas ve eşi Yeşeren Kavas, folklor ekiplerinin ayakkabıları ile çoraplarını beğenmedi. Vali Kavas, İl Kültür Müdürü Şerif Arıtürk'e talimat vererek, ayakkabıların ve çorapların değiştirilmesini istedi. Vali Kavas, folklor ekiplerinin ayakkabılarının yumurta topuk olacağını, çorapların ise ayakkabı ve tören kıyafetlerine daha uygun hale getirileceğini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title