Haberler

Uşak: Uşak'ta Doğalgaz Seferberliği

Uşak Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (UDAŞ) tarafından Uşak'ta vatandaşların doğalgaz kullanımını arttırmak amacıyla tanıtım ve eğitim çalışmaları yapılması kararlaştırıldı.

Uşak Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (UDAŞ) tarafından Uşak'ta vatandaşların doğalgaz kullanımını arttırmak amacıyla tanıtım ve eğitim çalışmaları yapılması kararlaştırıldı.

Geçtiğimiz yaz aylarında çalışmalara başlayan ve kış öncesi doğalgaz kullanılmaya başlanan Uşak'ta istenilen abone sayısı yakalanamayınca devreye İl Mahalli Çevre Kurulu girdi. Vali Vekili Mestan Deniz başkanlığında birkaç gün önce toplanan kurul, alt yapısı tamamlanan bölgelerde vatandaşa 6 ay içerisinde doğalgaz kullanımına geçmeyi zorunlu hale getirilmesini oy birliğiyle kararlaştırdı. Ayrıca doğalgaz kullanımına geçmeyenler hakkında 3 ile 24 bin YTL para cezası uygulanacağı bildirildi.

Doğalgaz aboneliğinin yeterli seviyeye ulaşmaması üzerine bugünde Vali Kayhan Kavas başkanlığında durum değerlendirme toplantısı yapıldı. Ağaoğlu Otel'deki toplantıya; UDAŞ yetkilileri, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet karagöz ve Uğur Özköse, Uşak Defterdarı Refik Çimen, Çevre ve Orman Müdürü Ramazan Toker, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Karaman, ve mahalle muhtarları katıldı. Uşak'ta bin 800 abonenin olması ve aynı dönemde doğalgaz alan Çorum'da 31 bin abonenin olması Uşak'ta doğal gaz kullanımında çok büyük eksiklerin olduğunun göstergesi olduğunu ifade eden Uşak Valisi Kayhan Kavas, "Anlaşılıyor ki Uşak'ta doğalgaz tam anlamıyla vatandaşa anlatılmamış. Doğalgaz şirketi bu konuda çalışma yapması gerekiyor. Bunun yanı sıra vatandaşımız doğalgaz konusunda duyarlı olmak zorunda. Nedeniyse doğalgazı çevreye olan dostluğudur. Vatandaşımıza bu konuyu anlatmalıyız" dedi. Vatandaşların insan sağlığını etkileyen konularda yeterince duyarlı olmadığını dile getiren Vali Kavas, "Kışın kentin üzerine kara bulutlar çöküyor. Uşak'ta kışın zehir soluyoruz. Ancak vatandaştan hiçbir tepki yok. Kirliliğe karşı duyarlı olmalıyız. Çevreyi ve havayı kirletenler konusunda vatandaş duyarlı olmalı ve ihbar etmelidir. Bu bir ispiyonculuk değildir. Vatandaşın kendi sağlığını korumak amacıyla bir görevdir. Vatandaşımızın bu konuyla ilgili duyarlılığını arttırmak amacıyla çalışma başlatmalıyız. Aynı zamanda doğalgaz kullanımın hava kirliliğine yol açmadığını da vatandaşa anlatarak vatandaşın doğalgaz kullanımı arttırmaya yönelik çalışma yapılmalıdır" diye konuştu.

UDAŞ'ın 2005 yılında 10 milyon YTL yatırım yaparak 12 bin 500 konut önünde doğalgaz boru hattını geçirdiğini belirten UDAŞ Yönetim Kurlu Başkanı Halil Akçay, "Şu anada 12 bin 500 konut önünden doğalgaz boru hattını geçirmiş bulunuyoruz. Ancak bu konutlardan sadece bin 800 adedi aboneliğini gerçekleştirdi. Bu rakam çok düşüktür. UDAŞ ile birlikte aynı dönemde doğalgaz dağıtım ihalesini alan Çorum inlinde abone sayısı 31 bini bulmuştur. Bu nedenle doğalgaz şirketi olarak halka kapı kapı dolaşarak doğalgazın faydalarını anlatmak istiyoruz. 2005 yılında 10 milyon YTL yatırım yaptık ancak bunun dönüşümü olarak sadece 800 bin YTL gelir elde ettik. Yeni yatırımların artması için abonelik sayısının artması gerekmektedir. Eğer sayı arttığı taktirde, elde edilecek gelir tamamen yatırıma dönüştürülerek boru hattının geçmediği bölgelere hattı geçirmek istiyoruz. Bu nedenle vatandaşımızın talebi bizim için çok önemlidir. Vatandaşın talebini arttırmak içinde gerekli çalışmayı yapacağız" diye konuştu.

1 yılda sadece bin 800 aboneye ulaşabilen UDAŞ, yaptığı 10 milyon YTL tutarındaki yatırıma karşılık sadece 750 bin YTL kazandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title