Haberler

Uşak: Uşak'ta "Basab" Projesi Tanıtıldı

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Türkiye Üreme Sağlığı Programı kapsamında Uşak Tabip Odası tarafından yürütülen "Bilinçli Anne Sağlıklı Bebek (BASAB) Projesi", düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Dülgeroğlu Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Vali Kayhan Kavas, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Uşak Milletvekili Alim Tunç, Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, daire müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı. Toplantıda konuşan Uşak Tabip Odası Başkanı Dr. Zafer Aydın, BASAB Projesi'nin ana faaliyetlerinin Uşak'ta düzenlenecek bilgilendirme toplantıları, güvenli annelik aile planlamasıyla ilgili hizmetler, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, erkeklerde üreme sağlığı ve kesişen konulardaki eğitimlerle sürekli danışmanlık hizmetlerinden oluştuğunu söyledi. Hedefin Uşak'ta özellikle sağlık hizmetlerine erişimin az olduğu 15-49 yaş grubu kadınlarda, güvenli annelik ve diğer kesişen konularda bilinçlenmeyi arttırmak olduğunu ifade eden Aydın, "BASAB Projesi çerçevesinde zihinsel ve sosyal açıdan iyi olma durumu olarak tanımlanan üreme sağlığı bir bütün olarak ele alınmakla birlikte, güvenli annelik kapsamında bireyin sağlıklı bir geleceğe sahip olması için doğum öncesi, doğum sorası ve sonrasında sağlık hizmetlerinden yararlanması gerekmektedir. Proje kapsamında hizmete ulaşma bilincinin arttırılması önyargıları yıkmak ve isteksizliğin giderilmesine yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecektir. Bu hizmetler öncelikle doktorlar, ebe, hemşire ve sağlık memurları tarafından verilecektir. Ancak hedef gruplar üzerinde etkin olacak öğretmen ve din görevlilerinden yararlanılacaktır" dedi.

BASAB Projesi ile ilgili teknik bilgiler veren Proje Koordinatörü Opr. Dr. Ali Rıza Türköz ise, "BASAB Projesi bir yıl süreli, güvenli annelik, emzirme, anemi, beslenme, aile planlaması, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar gibi konularda bilinçlendirmeyi, farkındalık oluşturmaya yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden oluşmaktadır. Proje görevince 2 bin kadın, 2 bin erkek ve gençlerden oluşan toplam 4 bin kişi eğitilecektir. BASAB Projesi 3 ay hazırlık, 9 ay eğitim, son ayda sonlandırma ve sürdürülebilirlik çalışmaları olmak üzere 12 ay sürecek. Ayrıca proje Elmalıdere, Dikilitaş, Aybey ve Sarayaltı mahallerinde yaşayanları kapsayacak" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title