Haberler

Uşak: Uşak Osb Arıtma Tesisi Tamamlandı

Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde (Uosb) Yaklaşık Bir Yıl Önce Başlayan Kimyasal ve Biyolojik Arıtma Tesisi İnşaatı Tamamlandı. Uosb Yönetim Kurulu Başkanı Hazim Sesli, Yaptığı Açıklamada Arıtma Tesisin Aralık Ayı Sonunda Tam Kapasite Faaliyete Geçeceğini Söyledi.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde (UOSB) yaklaşık bir yıl önce başlayan kimyasal ve biyolojik arıtma tesisi inşaatı tamamlandı. UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hazim Sesli, yaptığı açıklamada arıtma tesisin Aralık ayı sonunda tam kapasite faaliyete geçeceğini söyledi.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi olarak her zaman çevreye duyarlı çalışmalar yaptıklarını ve göreve gelirken arıtma tesisini yaparak kirlilik sorununu ortadan kaldıracaklarının sözünü verdiklerini belirten Hazim Sesli, "Fiziksel, kimyasal ve biyolojik olarak üçlü arıtma sistemi kurmak için tesisi inşa ettik. Tüm kurulum ve alt yapı çalışmaları dahil olmak üzere 3.5 Milyon Avro'luk bir yatırımla arıtma tesisini tamladık. Aralık ayı sonunda hizmete açarak tesisi çalıştırmaya başlayacağız. Arıtma tesisi 22 bin metrekare alan üzerine oturmakta. Tesis hizmete açıldığında günlük 12 bin metreküp su arıtabilecek bir kapasiteye sahip olacak. Uşak Tekstil Organize Sanayi Bölgesi içerisinde ki tüm işletmelerin gönderdiği atık suları rahatlıkla arıtabilecek. Ayrıca 2. ve 3. bölgeler içinde kapasitesi yeterli durumda olabilecek şekilde tasarlandı. İhtiyaç olduğu taktirde arıtma kapasitesini günde 18 bin metreküp'e yükseltebileceğiz. Şu haliyle Uşak Tekstil Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi 280 bin nüfuslu bir şehrin atık su arıtmasını bile yapabilecek şekilde işleyecek" dedi.

Uşak'ın yıllardır Gediz Nehri'ni kirleten ve kirliliği başlatan il olarak anıldığını da ifade eden Hazim Sesli "Çevre kirliliği sorunu Uşak sanayisinin ve Uşak'ın kronik sorunlarının en başında geliyordu. Son iki yılda ciddi bir çalışama içerisine girilerek Uşak'ın ve Uşak sanayisinin kirleten imajını silmeyi hedefledik. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Organize Sanayi Bölgesi kirliğin başladığı yer olan ve Gediz Nehri'nin Uşak sınırları içerisinde olan kısmında artık kirlilik oluşturmayacak. Gediz Havzasında yer alan diğer illerinde bu konudaki duyarlılığını göstermelidir. Manisa, Aydın ve İzmir'de arıtmalar olmasına rağmen hala kirletmeye devam ediliyor. Arıtma tesisinin olduğu bölgelerde arıtma sağlansa bile arıtması olmayan bölgelerin kirli atıkları Gediz Nehri'ne karışıyor. Bununda bir an önce önlenmesi gerekmektedir. Yıllardır Uşak kirlilik oluşturduğu için suçlanmıştır. Ama artık kimse Uşak kirletiyor diyemez. Şimdi sıra diğer illerin üzerlerine düşen görevi yapmalarına gelmiştir" şeklinde konuştu.

(KY-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title