Haberler

Uşak Üniversitesinde Öğrenci Sayısı 33 Bine Ulaştı

Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, üniversitede öğrenci sayısının 33 bine ulaştığını bildirdi.

Dalkıran, yaptığı yazılı açıklamada 2006 yılında kurulan Uşak Üniversitesinin gelişimini sürdürdüğünü aktardı.

Genç ve dinamik bir üniversite olduklarını, kısa sürede fiziki yeterlilikleri sağlayarak akademik yapıyı güçlendirdiklerini dile getiren Dalkıran, 2017-2018 akademik yılında üniversitenin öğrenci sayısının 33 bin 259'a yükseldiğini kaydetti.

Dalkıran, öğrenci kontenjanlarında doluluğun yüzde 90 seviyesinde olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

"2017-2018 akademik yılında özel yetenek sınavları ve uluslararası öğrenciler dahil lisans, ön lisans ve lisansüstü yerleştirmeleri ile toplam 7 bin 719 öğrenci kayıt yaptırdı. Üniversitemizde şuan 8 bin 359'u ön lisans, 21 bin 659'u lisans, 3 bin 49'u yüksek lisans ve 192'si doktora öğrencisi olmak üzere toplam 33 bin 259 öğrenci eğitim-öğretim görmektedir."

Uşak Üniversitesinin kurulduğu günden itibaren bilgi üretmeyi ve aktarmayı, öğrencilerin vizyonunu genişletip girişimci ruhunu ön plana çıkarmayı hedeflediğine işaret eden Dalkıran, şunları kaydetti:

"Kulunsundan itibaren 12 yılda çok yol kat ederek sürekli güçlenen üniversitemiz, alanında sayısız bilimsel çalışmalar yapan, ülkemiz ekonomisine ve sanayisine büyük hizmetler sunan genç ve dinamik bir öğretim elemanı kadrosuna sahiptir. Öğrencilerimizin akademik anlamda kaliteli eğitim almalarını, bu eğitimlerini bilimsel araştırmalar ile de destekleyerek sürdürmelerinin yanı sıra, sosyal, kültürel ve sportif çalışmalara da katılımlarını sağlayacak ortam ve etkinliklere destek veriyoruz. Aramıza yeni katılan öğrencilerimizle birlikte üniversitemizi çok daha iyi yerlere taşıyacağımıza eminim. Hep beraber ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için çok faydalı çalışmalara imza atacağız. Üniversitemiz 2017-2018 akademik yılının değerli öğrencilerimize, tüm akademik ve idari personelimize hayırlı olmasını temenni eder, başarılar dilerim."

Kaynak: AA / Güncel

Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title