Haberler

Uşak: Tügik Genel Başkanı Sesli'den Asgari Ücret Değerlendirmesi

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (Tügik) Genel Başkanı Hazim Sesli, Düzenlediği Basın Toplantısında Asgari Ücret, SSK Primleri ve Çalışanların Üzerindeki Vergi Konularında Açıklamalarda Bulundu.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Hazim Sesli, düzenlediği basın toplantısında asgari ücret, SSK primleri ve çalışanların üzerindeki vergi konularında açıklamalarda bulundu.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısıyla asgari ücretteki artış, ihracat ve Anadolu yaklaşımıyla ilgili görüşlerini aktaran TÜGİK Genel Başkanı Sesli, dünya'da çalışanların üzerinde en fazla SSK ve vergi yükü bulunan ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Asgari ücretteki fiyat artışından çok SSK primleri ve vergi yükünün azaltılmasını istediklerini ifade eden Hazim Sesli," TÜGİK olarak biz asgari ücretteki fiyat artışından çok SSK primleri ve vergi yükünün azaltılmasını istiyoruz. Bu vergi yükleri azaltılmadığı sürece yapılacak ücret artışlarının hiç kimseyi tatmin etmeyeceğini kanaatindeyiz. Dünya'da çalışanların üzerinde en fazla vergi yükü bulunan ülke Türkiye'dir. Eğer Türkiye kalkınmak istiyorsa ihracatını ve rekabet gücünü arttırmak istiyorsa çalışanların üzerindeki bu yükleri azaltması yada bu yükleri kaldırması gerekiyor. Biz bunun yanı sıra kıdem tazminatının da yeniden revize edilmesini istiyoruz. Hem çalışanlar hem de işveren için mevcut kıdem tazminatı düzenlemesi nedeniyle problem yaşıyor. Türkiye'de fabrikasını kapatmak isteyen firmalar kıdem tazminatını ödeyemeyeceği için fabrikasını kapatamıyor yada kapasitesini düşüremiyor. Buda şirketleri krize doğru sürüklüyor" dedi.

Anadolu yaklaşımı olarak adlandırılan KOBİ borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili yasa tasarı ile ilgili görüşlerini de aktaran Hazim Sesli, "KOBİ borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili bir yasa tasarısı var. Bu Anadolu yaklaşımı olarak adlandırılıyor. Daha önce büyük şirketler için İstanbul yaklaşımı vardı. Anadolu'daki bir çok sanayici ve işadamlarının geçtiğimiz dönemde yaşadığı krizlerden dolayı çok etkilendi. İyi niyetli olan arkadaşların tekrar ticari hayatta olabilmesi için bu Anadolu yaklaşımını destekliyoruz. Bu yasa tasarısı KOBİ'lere ciddi katkılar sağlayacaktır" dedi.

TÜGİK olarak geçtiğimiz günlerde TİM Başkanı Oğuz Satıcı'yı ziyaret ederek 2007 yılı ihracat hedeflerini sorduklarını da belirten TÜGİK Genel Başkanı, Sesli "Oğuz Satıcı 2007 ihracat hedeflerinin 500 milyar dolar ithalat hedeflerinin ise 700 milyar dolar olacağını söyledi. Bu konuda Sayın Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in de ihracata dayalı kalkınma modelini doğru buluyoruz. Çünkü ihracat olmadan kalkınma olmaz. İhracat demek kalkınma demektir. Kalkınmada ekonomideki büyüme hızı ile aynı oranda devam etmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra istihdam ve istikrarın da sürekliliği önemli bir faktördür. İhracatın artması için ihracata dayalı firmaların yatırım kredilerinin uzun vadeli olması gerektiğini düşünüyoruz. Yatırımcı uzun vadeli kredi kullanabilirse hedeflediği yatırımı yapar. Bu yatırımlarda ülkemize ihracat ve istihdam olarak geri dönüşeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title