Haberler

Uşak'taki Yangın Kontrol Altına Alınamıyor

Uşak'ta Merkeze Bağlı Paşacıoğlu Köyü Tatlıpınar Mevkisindeki Çamlık Alanda Çıkan ve 20 Hektarlık Alanda Etkili Olan Yangın Kontrol Altına Alınamıyor.

Uşak'ta merkeze bağlı Paşacıoğlu köyü Tatlıpınar mevkisindeki çamlık alanda çıkan ve 20 hektarlık alanda etkili olan yangın kontrol altına alınamıyor.

Saatte 80 kilometre hızla esen rüzgar nedeniyle yangın alanına yaklaşılmakta güçlük yaşanıyor.

Alınan bilgiye göre, Uşak merkeze bağlı Paşacıoğlu Köyü Tatlıpınar mevkisindeki çamlık alanda bugün öğle saatlerinde çıkan ve kısa sürede büyüyen orman yangınına, ekipler, şiddetli rüzgarın etkisiyle müdahale etmekte güçlük çekiyor.

Halen 20 hektarda etkili olan yangın nedeniyle Paşacıoğlu köyüne bağlı birçok mahalle, jandarma ekiplerinin de yardımıyla boşaltılıyor. Yangın bölgesinde oluşan yoğun dumandan kaynaklanabilecek zehirlenme olaylarına karşı 112 Acil Servis ekipleri de ambulanslarla bekletiliyor.

Uşak Orman İl Müdürü Ahmet Ersoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangına 3 helikopter ve Kütahya, Manisa, İzmir, Denizli ve Afyonkarahisar ile çevre ilçelerden gelen 100'e yakın arazöz, iş makineleri ile müdahale edildiğini, orman işçileri, jandarma ekipleri ve köylülerin söndürme çalışmalarına katıldıklarını söyledi.

Rüzgarın 80 kilometre hızla estiğini bildiren Ersoy, ''Helikopter, iş makineleri ve arazözlerle çalışıyoruz. Ancak şiddetli rüzgar nedeniyle müdahalede bulunmakta zorlanıyoruz. Yangın alanına yaklaşamadığımız için etrafa yayılmasını önlemeye çalışıyoruz. Şu anda ne kadar alanda etkili olduğunu da tam bilemiyoruz'' dedi.

Ersoy, jandarmanın yangının çıkış nedenini araştırdığını belirtti.

Paşacıoğlu köyüne Alişanlar Mahallesi'nde yaşayan 90 yaşındaki Ümmü Uludağ, yangın nedeniyle köyün boşaltıldığını göz yaşları arasında anlatarak, ''Evleri boşaltmamızı istediler. Ama eşyalarımız içeride kaldı, canımızı zor kurtardık. Ne yapacağımızı bilemiyoruz'' dedi.

Bu arada, Uşak'ın Ulubey ilçesine bağlı Omurca beldesi ile Eşme ilçesine bağlı Kandemirler köyü ile Dervişli köyü yakınlarında da orman yangınları çıktığı, Omurca beldesindeki yangının kontrol altına alındığı öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title