Haberler

Uşak'taki "Paralel Devlet Yapılanması" Operasyonu

Uşak'ta, "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında gözaltında bulunan 22 kişiden 21'i, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla önceki gün Uşak'ın yanı sıra İstanbul, Aydın, Isparta, Afyonkarahisar ve Kütahya'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan  22  zanlıdan 21'i, savcılıktaki işlemlerin ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Zanlılardan Y.B.Y, sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakıldı.

Poliste susma hakkını kullanan zanlılardan Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Başkanı Ali Yıldırım ile toplam 4 kişinin Cumhuriyet Savcılığı'nda ilk kez ifade verdikleri öğrenildi.

Bu arada Eski Merkez Bankası Başkanı MHP Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, adliyeye gelerek zanlıların yakınları ile sohbet etti.

Durmuş Yılmaz, gazetecilerin sorusu üzerine "Adalet istiyoruz" diyerek  mahkeme aşamasının beklenmesi gerektiğini ifade etti.

Uşak merkezli 6 ilde bazı kuruluşlar, eğitim kurumları ve iş yerlerinde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 41 kişiden 27'si gözaltına alınmış, 5'i sorgularının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı. Aralarında UOSB Başkanı Ali Yıldırım da bulunduğu H.K, M.T, C.B, C.K, H.H.A, Y.B.Y, S.Ö, A.C.B, G.K, U.S, M.E.Y, Ş.Ö, V.M, M.C, N.Ö, B.A, A.A, N.Ö, S.K, H.Ş, M.B, bugün adliyeye sevk edilmişti.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü ve Fetullah Gülen'in, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı olduğu iddiasıyla bir numaralı şüpheli olarak arandığı soruşturmada, bazı iş adamlarının da aralarında olduğu 14 kişi hakkında yakalama kararı bulunuyor.

Zanlıların, FETÖ'ye finansal destek sağlamak amacıyla "himmet" adı altında halktan zorla topladıkları parayı, paravan şirketler aracılığıyla İsrail, Güney Afrika, ABD ve Tunus gibi ülkelere kaçırdıkları, ayrıca yine "himmet" adı altında toplanan malları paraya çevirmek amacıyla anlaşmalı olarak kamu ihaleleri düzenlenmesini sağladıkları ve bu malları kamu kurumlarına fahiş fiyatlara satarak ihalelere fesat karıştırdıkları, belirli dönemlerde yüklü miktarda parayı yurt dışına elden götürdükleri iddia edilmişti. Söz konusu paravan şirketler ile UOSB'de faaliyet gösteren 10'a yakın firmanın son 8 yıllık kayıtları, operasyon kapsamında geçmişe dönük incelemeye alınmıştı.

Arananlar arasında yer alan iş adamı H.S'nin yapılanmanın başında bulunan "Türkiye imamı"nın yardımcısı olduğu, Uşak'ı yakın illerin bölge merkezi yaptığı ileri sürülmüştü.

Şüphelilerin aralarındaki görüşmeler için mesaj grubu oluşturdukları, yazışmaları özel yazılımla şifreledikleri öne sürülmüş, bilişim suçlarıyla ilgilenen polisin şifreli yazılımı çözmek için çalıştığı öğrenilmişti.

Kaynak: AA / Yerel

Durmuş Yılmaz Ali Yıldırım İstanbul Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500

Yorumlar (1)

karahallılı:

burs vermek, zekat toplamak, fakire fukaraya yardım etmek suç kabul edilir oldu. hukuk, algı operasyonu oldu. bu tutuklanan insanlar uşak ı uşak yapan tertemiz insanlardır.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title