Haberler

Uşak'ta Yerel Yönetimler...

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın Düzenlediği Basın Toplantısında Uygulanması Planlanan "Kentsel Dönüşüm Projesi" ile İlgili Çalışmaları Değerlendirdi. Kentsel Dönüşüm Projesi Uygulanacak Bölgede Bazı Şahısların Ucuza Yer Kapatıp Daha Sonra Fahiş Fiyata Satmak İçin Girişimlerde Bulunduğunu Anlatan Apaydın, "Uyanık Geçinen Bu Şahısları Buradan Uyarıyorum.bu Tür Girişimleri Yapmasınlar Çünkü ...

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın düzenlediği basın toplantısında uygulanması planlanan “Kentsel Dönüşüm Projesi” ile ilgili çalışmaları değerlendirdi. Kentsel Dönüşüm Projesi uygulanacak bölgede bazı şahısların ucuza yer kapatıp daha sonra fahiş fiyata satmak için girişimlerde bulunduğunu anlatan Apaydın, "Uyanık geçinen bu şahısları buradan uyarıyorum.Bu tür girişimleri yapmasınlar çünkü müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Makamında düzenlediği basın toplantısında kentsel dönüşüm uygulanacak bölgedeki dedikoduları ve yürütülen çalışmaları değerlendiren Mesut Apaydın, bölgede arazi çalışmalarının başladığını ifade etti. Yıllardır çevre, görüntü ve gürültü kirliliğine neden olan eski tabakhane bölgesinde uygulanacak olan kentsel dönüşümün 900 dönüm arazi üzerindeki 1500 parselde gerçekleştirileceğini belirten Mesut Apaydın, "Kentsel dönüşüm alanında yapılaşmaya izin vermiyoruz. Hiçbir vatandaşımız bu bölgede inşaat yapmak için bizden ruhsat istemesin. Kentsel dönüşüm alanında rant elde etmek için girişimlerde bulunan şahısların olduğu yolunda bilgiler geliyor. Buradan bazı uyanık geçinen ve ucuza yer kapatıp kentsel dönüşüm uygulanacağı dönemde ucuz yollu satın aldıkları arazileri pahalıya satmak isteyen şahıslara sesleniyorum. Biz bu tür rant girişimlerine müsaade etmeyeceğiz. O alanda arsası yada binası bulunan vatandaşlarımızda bu konuda dikkatli olsun. Bu tür şaibelere meydan vermesinler" dedi.

Kentsel dönüşüm için arazi çalışmalarının başladığını da ifade eden Belediye Başkanı Apaydın, "Proje gündeme geldikten sonra o bölgeden inşaat ruhsatı almak için bize gelen taleplerde artış oldu. Şuanda 900 dönüm olan bölgede 1500 parsel var. Arazide maliyet hesaplamaları için çalışmalar sürdürülüyor. Bu çalışmalar 3 ay içerisinde tamamlanacak. Ardından ortaya çıkan maliyet değerlendirilip projenin uygulanabilirliği tartışılacak. Bu çalışmaların ardından biz geniş kapsamlı toplantılar düzenleyerek halk da proje konusunda bilgilendireceğiz. Kentsel dönüşüm projesi o bölgede arazisi ve binası olan vatandaşların da oluru ile uygulanabilecektir. Projenin hayata geçirilebilmesi için alandaki hak sahiplerinin en az yarısının olur vermesi gerekiyor" diye konuştu.

(KY-YK)

14.02.2007 18:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title