Haberler

Uşak'ta Yaz Kur'an Kursları Başladı

Bütün Türkiye'de olduğu gibi Uşak'ta da yaz Kur'an kursları açıldı. Bu minvalde Karağaç TOKİ Cami'ni ziyaret eden Uşak Müftüsü Eyüp Baldemir minik Kur'an talabelerine kitap hediye etti. Onlara hitaben bir konuşma yapan Baldemir insanların en hayırlılarının Kur'an öğrenen ve öğretenler olduğunu söyledi. Baldemir; "Camileri şenlendirdiniz, hoş geldiniz. Ümitle, şevkle buraya gelen sizlerin arzu ettiğiniz dini bilgileri kısa süre içerisinde inşallah öğrenmenizi niyaz ediyorum" dedi.

Okulların Cuma günü kapanmasından sonra dinlenmeden camilere koşan çocuklara teşekkür eden Baldemir; " Camileri şenlendirdiniz, hoş geldiniz. Ümitle, şevkle buraya gelen sizlerin arzu ettiğiniz dini bilgileri kısa süre içerisinde inşallah öğrenmenizi niyaz ediyorum. Süremiz çok uzun değil, 40-45 gün gibi dolu dolu anca ders yapabileceksiniz. Bu dönemin kıymetini, kadrini bilmek lazım. Hocalarınızı can kulağıyla dinleyin çünkü onlar size bir şeyler öğretmek için gayret edecekler. Tabi sizin de çocukluğunuz var, çocukluğunuzu da yaşayacaksınız ama dengeyi fazla kaçırmayalım, yaramazlık yapmayalım, hocamızın verdiği dersleri dinleyelim. Bu kısa süre içerisinde en azından asgari namaz kılacak kadar dinimiz öğrenelim. Namaz kılacak kadar surelerimizi ezberleyelim. Şöyle bir baktığımda hemen hemen büyük çoğunluğunuz Kur'an ile buluşacaksınız, Kur'an'a geçeceksiniz. Süre kısa amma sizlerde gördüğüm enerji bana bunu söylüyor. Peygamber Efendimiz(SAV)'in de methettiği insanlar olacaksınız. Ne dedi Peygamberimiz insanların en hayırlısı Kur'an'ı öğrenendir, Kur'an'ı öğretendir. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Dinlenemediniz okul bitti hemen buraya geldiniz bu bir fedakarlıktır. İnşallah bu fedakarlığınızın karşılığını aileleriniz de alacak sizlerde alacaksınız. Hepinize başarılı bir eğitin dönemi diliyorum. " dedi.

Baldemir Uşak'taki kurslar hakkında şu bilgileri verdi; " Bugün 12 Haziran bütün Türkiye'de olduğu gibi Uşak'ta da yaz Kur'an kurslarımız başlamış bulunuyor. Dolaştığımız camilerden edindiğim intiba geçtiğimiz yıllara nazaran bu yıl yaz kurslarına talep fazla. Geçen sene Uşak ve ilçelerinde 14 bin 500 civarında yavrumuz yaz kursuna iştirak etmişti. Bu sene bu sayının 15 binin üzerinde olacağını tahmin ediyoruz. Geçen yıl Uşak genelinde 605 camimizde yaz kurslarımız yavrularımıza Kur'an eğitimi vermişti, bu sene bu sayı daha da artacak, bir o kadar da din görevlisi arkadaşlarımız, imam arkadaşlarımız, müezzin arkadaşlarımız Kur'an kursu öğretmeni arkadaşlarımız inşallah eğitimde seferber durumdalar. Bu yavrularımıza kısa zaman içerisinde en iyi şekilde gerekli dini bilgileri öğretecekler çünkü zaman kısa, 12 Haziran'da başlayan eğitimimiz inşallah 18 Ağustos'da son bulacak. Takriben iki ay gibi bir süre. Uşak'a ve bütün yurtta bu yaz kurslarının verimli geçmesini temenni ediyorum. Yavrularını kursumuza gönderen annelere babalara teşekkür ediyorum, gelen yavrularımızın gözlerinde öpüyorum, başarılı bir eğitim dönemini cenabı Allah'tan niyaz ediyorum."

Baldemir konuşmasının ardından miniklere kek ve meyve suyu ikram etti. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Eyüp Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title