Haberler

Uşak'ta Sivil Savunma Tatbikatı

Uşak İl Sivil Savunma Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü'nce Ortaklaşa Düzenlenen Sağlıkta Acil Eylem Tatbikatı Heyecanlı Dakikalara Sahne Oldu.

Uşak İl Sivil Savunma Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü'nce ortaklaşa düzenlenen sağlıkta acil eylem tatbikatı heyecanlı dakikalara sahne oldu.

İl Sivil Savunma Müdürlüğü önderliğinde Uşak Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi ek hizmet binası bahçesinde sağlıkta acil eylem planı ve sivil savunma tatbikatı düzenlendi. Tatbikatı Uşak Valisi Kayhan Kavas, İl Garnizon Komutanı Ruhi Candan, daire müdürleri ve hastane personeli izledi. Tatbikat, çalınan alarmla birlikte kuş gribi salgınında hastalığa yakalananların ambulansla hastaneye getirilmesi ile başladı. Hastaneye getirilen hastalar oluşturulan çadırda kontrol altına alındı ve hasta

yakınları başka bir çadıra alınarak gözetim altına alındı. Daha sonra senaryo gereği hastanede kullanılan şebeke suyu klorlandı. Ardından kuş gribi vakası tespit edilen hastalar Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne sevk edildi.

Tatbikatta son olarak trafik kazasında araç içerisinde sıkışan yaralılar sivil savunma ekipleri ve 112 Acil Servis ekiplerince kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Uşak Valisi Kayhan Kavas, böyle bir felaketin hiç olmamasını istediklerini belirterek şöyle konuştu: "Ancak olduğunda da her bakımdan hazır olmak için gereken hazırlıkları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bugünkü tatbikat başarılı geçti. Son bir yıl içerisinde 7 tatbikat gerçekleştirdik. Tatbikatların en önemli tarafı görev alan personelimizin işi ciddiye alması."

(KY-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title