Haberler

Uşak'ta Okuma Yazma Seferberliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen okuma yazma seferberliği kapsamında, Uşak'ta toplantı düzenlendi.

Uşak Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantı, kentteki okuryazarlık durumunu anlatan sunumla başladı.

Toplantıda konuşan Uşak Valisi Salim Demir, okuryazarlık seferberliğinin 2003 yılında "Haydi Kızlar Okula" kampanyası ile başladığını söyledi.

Uşak'ta, toplam 7 bin 701 kişinin okuma ve yazma bilmediğini belirten Vali Demir, "2. basamakta 2008 yılında 'Ana Kız Okuldayız' kampanyası ile iş daha önemli bir hal aldı. Okul çağında olup, okula gitmeyen kızların anneleri ile beraber okula gitmesi hedeflendi. O aşamada da çok ciddi bir ilerleme alınarak okuryazarlık oranımız yükseldi. Bugün itibariyle bu gelişmeyi, kalkınmayı ve dünya ölçeğinde iddialı olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kültürel kalkınmasını sağlamak için yeni bir seferberlik başlatıldı." diye konuştu.

Demir, bütün yaş gruplarında okuma bilmeyen kimsenin kalmamasının hedeflendiğine işaret ederek, "Bu anlamda Türkiye ortalaması yüzde 4, ancak bizim ortalamamız yüzde 2.1. Dolayısıyla yüzde 50 gibi oranda iyi durumdayız. Ancak biz bu oranları yeterli görmüyoruz. Tek bir vatandaşımız kalmayıncaya kadar bu çalışmaların devam etmesini yararlı buluyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title