Haberler

Uşak'ta, 'Latife Hanım, Mustafa Kemal ve Türk Kadını' Konulu Seminer

Uşak Üniversitesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle "Atatürk ve Latife Hanım" konulu fotoğraf sergisi ile "Latife Mustafa Kemal ve Türk Kadını" konulu seminer düzenlendi. Seminerde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile Uşaklı olan eşi Latife Hanım'ın hayatı anlatıldı. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere İzmir Özel Türk Koleji Uşakizade Köşkü Müdürü Ahmet Gürel konuşmacı olarak katılırken Latife Hanım'ın akrabaları olan Kutlu Uşaklıgil, Cemil Uşaklıgil, Sibel Uşaklıgil, İbrahim Uşaklıgil, Dündar Helvacı ve Gülin Uşaklıgil duygulu anlar yaşadı. Seminere Uşak Valisi Kayhan Kavas, Alay Komutanı M. Ruhi Candan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, üniversite öğrencileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Ulu Önder Atatürk'ün Latife Hanım ile olan anıları, fotoğrafları, nikah törenleri ve görüntüleri Ahmet Gürel tarafından detaylı bir şekilde anlatıldı. Latife Hanım'ın Uşaklı olmasından dolayı bu tür bir etkinliği uzun süredir düzenlemeyi düşündüklerini söyleyen Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman, "Başbakan'ın ilimize ziyareti nedeniyle programı öne aldık. Konferans ve fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü. Bugün bizler Atatürk'ün damat olmasını sosyal ve insani yönleri gördük. Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye bölümünde bir tane Atatürk bir tane de Latife Hanım fotoğrafı koymak istiyoruz. Tarihçi olduğum için müzeleri ve kütüphaneleri sürekli geziyorum. İzmir'de Uşakizade Köşkü'nü gezerken Latife Hanım'ın kıyafetlerinden oluşan bir fotoğraf sergisi açmayı düşündüm. Önümüzdeki yıl bu sergiyi gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Uşaklıgil ailesinin hayattaki en büyüğü olan 74 yaşındaki Kutlu Uşaklıgil, "Latife Hanım benim büyük halamdı. Bu sergi ve seminer bizi çok memnun etti. Çok heyecanlandım. Uşak Üniversitesi'ne bize gösterdiği incelik nedeniyle çok minnettarız.Sergideki fotoğrafın bir tanesinde bende varım. Anılarımızı tazeledik." diyerek duygularını dile getirdi.

Vali Kayhan Kavas ise Ulu Önder'i anlatan konferans ve fotoğraf sergisinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Latife Hanım'ın akrabası Kutlu Uşaklıgil, fotoğraf sergisindeki bir fotoğrafta bebeklik halini gazetecilere gösterdi. Rektör Adnan Şişman, Uşaklıgil ailesiyle bir süre sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

(KY-YK) 04.03.2008 17:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title