Haberler

Uşak'ta İplik Fabrikasında Yangın Çıktı

Uşak Tekstil Organize Sanayi Bölgesinde (Uosb) Bulunan ve 15 Bin Metre Kare Kapalı Alanıyla Türkiye'nin En Büyük Battaniye ve Akrilik İplik Tesislerinden Olduğu Belirtilen Fabrikada Yangın Çıktı. Yangının, Halen Kontrol Altına Alınamadığı Bildirildi.

Uşak Tekstil Organize Sanayi Bölgesinde (UOSB) bulunan ve 15 bin metre kare kapalı alanıyla Türkiye'nin en büyük battaniye ve akrilik iplik tesislerinden olduğu belirtilen fabrikada yangın çıktı. Yangının, halen kontrol altına alınamadığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Uşak Organize Sanayi Bölgesi içinde bulunan Aran Mensucat Fabrikasında saat 13.15 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın meydana geldi.

Doğal gaz patlamasından kaynaklandığı sanılan, ancak bu olasılığın bulunmadığı anlaşılan yangına Uşak Belediyesi, Şeker Fabrikası, UOSB ile çevre illerden gelen itfaiye ekiplerince müdahale ediliyor.

Yangının, 15 bin metre kare kapalı alana sahip tesiste akrilik deposu olarak kullanılan bölümde başladığı ve 7 bin metre karelik kısmın tamamen yandığı bildirildi. Henüz makine bölümünün zarar görmediği ifade edilen yangında, maddi hasarın yaklaşık 100 milyon YTL'yi bulduğu tahmin ediliyor.

Şu ana kadar ölü ya da yaralı bildiriminde bulunulmazken, çok sayıda ambulans olay yerinde bekletiliyor.

Bu arada UOSB yönetimi fabrikalara verilen doğal gazı kesti.

Yangının, bölgedeki diğer fabrikalara sıçramamasına çalışılıyor.

Yangın nedeniyle jandarma ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemleri alırken, Uşak Valisi Kayhan Kavas, Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, AK Parti Uşak milletvekilleri Alim Tunç ve Ahmet Çağlayan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ruhi Candan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Karaman olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title