Haberler

Uşak'ta İntiharlara Karşı Toplum Sağlığı Merkezi Kurulacak!

Uşak İl Sağlık Müdürü İsmail Alkan, intihar olaylarına karşı psikolojik yardıma ihtiyaç duyan hastalara hizmet vermek üzere toplum sağlığı merkezi oluşturulacağını bildirdi.

Uşak İl Sağlık Müdürü İsmail Alkan, intihar olaylarına karşı psikolojik yardıma ihtiyaç duyan hastalara hizmet vermek üzere toplum sağlığı merkezi oluşturulacağını bildirdi. Alkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uşak'ta son 15 gün içinde meydana gelen 3 intihar ve çok sayıda intihara teşebbüs olaylarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.İsmail Alkan, son günlerde Uşak'ta intihara ve intihara teşebbüs vakalarından artış görüldüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Bunun en önemli nedenlerinden birisi mevsimsel geçiş döneminde bulunmamız.

İnsan psikolojisi bu dönemlerde daha hassas olabiliyor. Bu dönemlerde özellikle psikolojik tedavi görenler daha fazla risk altında. Bu tür rahatsızlığı bulunan kişileri yakınları daha yakından gözlemeli.Bu tip rahatsızlığı bulunan kişiler uzun süre yalnız bırakılmamalı. Dertleri ve sorunları dinlenmeli. Sürekli konuşulmalı ve rahatlatılmaya çalışılmalı. " İntihara teşebbüs olaylarına karşı daha etkin hizmet vermek üzere toplum sağlığı merkezi oluşturacaklarını bildiren Alkan, oluşturulacak merkezde akıl ve ruh sağlığıyla ilgili danışma hizmeti verileceğini söyledi. Alkan, ruh sağlığı ile ilgili sorun yaşayan kişilerin en yakın sağlık birimine ulaşmasının önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Hastane.com.tr / Yerel

Yerel Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title