Haberler

Uşak'ta "Günümüz Gençliği ve Sorunları" Konulu Panel

Gençlik Haftası Kutlamaları Kapsamında Uşak Gençlik Birliği Derneği'nin Önderliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Uşak İşletme-ekonomi Kulübü'nce "Günümüz Gençliği ve Sorunları" Konulu Bir Panel Düzenlendi.

Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında Uşak Gençlik Birliği Derneği'nin önderliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Uşak İşletme-Ekonomi Kulübü'nce "Günümüz Gençliği ve Sorunları" konulu bir panel düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Özköse, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Toprak konuşmacı olarak katıldı. Gençlerin sorunları ve çözüm yolları ile madde bağımlılığı konularının işlendiği panelde, konuşmacılar öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Türkiye nüfusunun yarısının genç nüfus olduğunu anlatan Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, "Avrupa'nın en genç nüfusuna sahibiz. Zararlı alışkanlıkların çoğu genç yaşta kazanılıyor. Toplumumuzun geleceği olan gençlerimizin sorunlarına sahip çıkıp ilgilenmek zorundayız. Çocuklarımızın geleceği için onlarla yakından ilgilenip şefkat göstermemiz gerekiyor. Türk insanı olarak edilgen bir yapı ile eğitiliyoruz. Birilerinin bizim için bir şeyler yapmasını bekliyoruz. Gençlerimizin edilgen bir yapı yerine etkin bir kişiliğe sahip olmaları gerekiyor. Sorgulayan, katılımcı ve üretken birer birey olarak yetişmelerini sağlamalıyız. Böylece hem kendilerine olan özgüvenleri gelişir hem de kötü alışkanlıklardan uzak tutmuş oluruz"dedi.

Gençlerin uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması konusunda bir sunum yapan İl Emniyet Müdürü Cafer şahin rakamlarla uyuşturucuya başlama yaşını ve zararlarını anlatarak, " İlimizde bize intikal eden eroin maddesi kullanan gencimiz bulunmuyor. Bu madde daha çok maddi imkanları iyi olan ailelerin çocukları tarafından kullanılıyor. Ancak esrar ilimizde yaygın olarak kullanılıyor. Eğitim düzeyi arttıkça uyuşturucu kullanımı da azalıyor. Gençler uyuşturucuya merak yada kötü arkadaş sayesinde başlıyor. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi önderliğinde uyuşturucuyla mücadele konusunda bir çalışma yürütüyoruz. Sivil toplum örgütlerinin de yer aldığı projede güzel çalışmalar yürütülüyor. Bu tür çalışmalara her vatandaşın destek vermesini istiyoruz. Ailelerin de çocukları ile yakından ilgilenmesi ve onlarla arkadaş olması zararlı alışkanlıkların önüne geçilmesinde önemli rol oynuyor. Biz ailelerden madde bağımlısı olan yada eğilimi bulunan çocuklarını saklamamalarını bize yada sağlık kuruluşlarına bildirmesini istiyoruz. Aileler bağımlı yada eğilimi olan çocukları sakladığı zaman bağımlılık artıyor ve o genci kaybediyoruz"diye konuştu.

Uşak Belediyesi olarak gençlere yönelik bir dizi etkinlikler ve hizmetler yürüttüklerini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Özköse ise, " İşsizlik Türkiye'nin bir gerçeği. İşsiz olan ve düzgün aile yapısı olmayan gençler daha çok zarar görüyor. Belediye olarak biz, bilgi evleri, gençlik kulüpleri, tiyatro festivalleri gibi çalışmalar yürütüyoruz. Amacımız gençlerimize sağlıklı ortamlarda kültürel ve sosyal faaliyet yapmalarını imkan tanımaktır. Önümüzdeki yıllarda da gençlerimize yönelik çok daha kapsamlı kültürel ve sosyal etkinlikler yapmaya devam edeceğiz. Amacımız onların iyi yetişmesini sağlamak ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutmaktır"dedi.

(KY) 22.05.2008 18:09 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title