Haberler

Uşak'ta Çimento Fabrikası Kurulması Tartışmaları

Uşak'ta 8 İşadamının Biraraya Gelerek Kurduğu Elektrik Üretim Yatırım Sanayi ve Ticaret A.ş. (Enyaş) Tarafından Kurulması Planlanan Çimento Fabrikasıyla İlgili Tartışmalar Devam Ederken, Enyaş Yönetim Kurulu Başkanı Arif Öztan, Fabrikanın Kurulmasına Karşı Çıkan Uşak Organize Sanayi Bölgesi (Uosb) Yönetim Kurulu'nu Ağır Bir Dille Eleştirdi.

Uşak'ta 8 işadamının biraraya gelerek kurduğu Elektrik Üretim Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ENYAŞ) tarafından kurulması planlanan çimento fabrikasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, ENYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Arif Öztan, fabrikanın kurulmasına karşı çıkan Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Yönetim Kurulu'nu ağır bir dille eleştirdi.

ENYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Arif Öztan ile yönetim kurulu üyeleri ve şirketin birkaç ortağı, kurulması planlanan çimento fabrikasıyla ilgili çıkan söylentiler üzerine dün akşam Ağaoğlu Otel'de bir basın toplantısı düzenledi. Uşak'a 150 milyon dolarlık bir yatırım için kolları sıvadıklarını, ancak bazı sanayicilerin bu yatırıma karşı çıkmasına bir anlam veremediklerini söyleyen Öztan, çimento fabrikasına karşı çıktıklarını iddia ettiği UOSB yönetimini eleştirerek, "Allah'a emanet ediyorum" dedi. Uşaklı işadamları olarak Uşak Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'den sonra yeni bir şirket kurarak girişimcilik ruhunu devam ettirmeyi amaçladıklarını ifade eden Öztan, "Biz ENYAŞ'ı hidroelektrik santralleri kurmak için oluşturduk. ENYAŞ olarak bu konuda iki ihaleye girmeye hak kazandık. Daha sonra Dubaili bir grup ile çimento fabrikası için görüştük. Dubaili grup, Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde bir çimento fabrikası kurduklarını anlattı. Bize de çimento fabrikasını Sakarya'da kurmak için teklifte bulundular. Ancak biz bu yatırımı Uşak'ta kurmak istediğimizi söyledik. Ardından 8 Uşaklı sanayici biraraya gelerek, çimento fabrikasını Uşak'ta kurmak için karar aldık. Yer tespiti için 3 aylık bir çalışma yaptık ve en uygun yörenin UOSB karşısında bulunan 300 bin metrekarelik arazi olduğunu belirledik. Uşak'ta bu büyüklükte arazi bulmak oldukça zor. Çünkü kentin yüzde 45'i ormanlık alan. Buradaki arazi ENYAŞ'ın kendisine aittir. Yer tespitinin ardından Uşak Belediyesi'ne başvuruda bulunarak, konut alanı olan bu bölgenin imar tadilatı yapılarak sanayi alanına çevrilmesini istedik. Bu konu önümüzdeki pazartesi günü belediye meclisinde gündeme gelecek. Biz bu konuda belediye meclisinin olumlu bir karar alacağına inanıyoruz. Ayrıca UOSB karşısında yer alan ve halen konut alanı olarak planlanan bölgede konut yapımının imkansız olduğunu düşünüyoruz. Çünkü hem kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta hem de sanayi bölgesinin tam karşısında. Sanayinin karşısında konut düşünülemez. Uşak tarihte hep ilkleri başarmasıyla bilinir. Girişimci ruhlu bir neslin torunlarıyız. Biz bu girişimci ruhumuzu sürdürmek niyetindeyiz. İlk şeker fabrikası, ilk elektriğin kullanıldığı Anadolu kenti ve 1913 verilerine göre Türkiye'deki 13 sanayi kuruluşundan 3'u Uşak'ta kurulmuştur. Böylesine önemli bir kent olan ilimizde dedelerimizin mirasını sürdürmek istiyoruz "dedi.

"UOSB YÖNETİMİNİ ALLAH'A EMANET EDİYORUM"

Çimento fabrikasıyla ilgili olarak tüm siyasi partileri tek tek dolaşarak fikir aldıklarını ve siyasi partilerin de desteğini aldıklarını kaydeden Arif Öztan,

"Belediye Başkanımız da bu konuda bize destek vereceğini söyledi. Bizim hedefimiz böylesine büyük bir fabrikayı Uşak'a kazandırmaktır. Bu fabrikanın kurulması uzun bir maraton. Ayrıca fabrikanın kurulacağı alan 300 bin metrekare, o bölgedeki toplam alan ise 2 milyon metrekaredir. Eğer bu alan sanayi alanı olarak ilan edilirse OSB içerisinde yer alamayan büyük fabrikaların da burada kurulabilmesi mümkün olacak. Çünkü OSB'lerde yer alan fabrikalar genellikle KOBİ niteliğindedir. Çimento fabrikasıyla ilgili son 10 gündür yaşananlardan sıkıntı duyuyoruz. Bizi üzen konu ise bizim gibi sanayici olan bazı arkadaşlarımızın bu yatırıma karşı çıkmasıdır. Çimento fabrikasının kurulmasına karşı çıkan UOSB yönetiminin tavrını anlayamıyoruz. Dün UOSB yönetimi, sanayicilere yönelik bir anket formu dağıtmış. Bu anket çalışmasının son derece yanlış olduğunu düşünüyorum. Bize destek olacakları yerde Uşak'a böyle bir yatırımın gelmesine engel olmaya çalışıyorlar. Biz vatan hainliği mi yapıyoruz da, bizi bu şekilde sorgulamalara layık görüyorlar anlamış değiliz. Uşak, Türkiye'nin en fakir 32 ili arasında bulunuyor. Fakir iller sıralamasında batıda kalan 3 ilden bir tanesiyiz. Bizim öncelikle bu sıralamadan kurtulmamız gerekiyor. Bunu başarmak için de burada ciddi büyük yatırımlara ihtiyaç vardır. Bu fabrika kurulduğunda burada 200'ü beyaz yakalı olmak üzere toplam 700 kişi istihdam edilecek. Dolaylı istihdamlarla birlikte 2 bin aile buradan ekmek yiyecek. Bunun neresi kötü ya da çirkin anlamıyorum. Bizim topraklarımız tarıma elverişli değil. Bunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle sanayileşmeden başka çaremiz yok. Hal böyleyken Uşak'ta yapılacak bir yatırıma karşı çıkmanın vatan hainliğiyle eşdeğerde olduğunu düşünüyoruz ve UOSB yönetimini bu anlamsız tavrı nedeniyle Allah'a emanet ediyorum" diye konuştu.

Arif Öztan açıklamasında ayrıca, Türkiye'de bir tane beyaz çimento fabrikası bulunduğunu ve bununda Mersin ilinde yer aldığını ifade ederek, Uşak'ta kurulacak çimento fabrikasında hem beyaz hem de gri çimento işleneceğini söyledi.

(KY-Mİ-CC-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title