Haberler

Uşak'ta Aşı Haftası Etkinlikleri

Uşak Valisi Kayhan Kavas, 16-22 Nisan Aşı Haftası Nedeniyle Düzenlediği Basın Toplantısında Vatandaşlara Çocuklarını Aşılatmaları Konusunda Çağrıda Bulundu.

Uşak Valisi Kayhan Kavas, 16-22 Nisan Aşı Haftası nedeniyle düzenlediği basın toplantısında vatandaşlara çocuklarını aşılatmaları konusunda çağrıda bulundu.

Aşı Haftası ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi veren Vali Kavas, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı ile birlikte valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantında sağlıklı bir gelecek için aşı ve aşılamanın önem arz ettiğini söyledi. Her çocuğun hastalıksız ve sağlıklı yaşama hakkı olduğunu söyleyen Kayhan Kavas, "Aşılama her çocuk için yaşamsal bir olgudur. Dünyada her yıl difteri, boğmaca, yedidoğan tetenozu, kızamık, verem ve hepatit B nedeniyle binlerce çocuk hastalanmakta ve ölmektedir. Oysaki bu hastalıkların hepsi aşı ile önlenebilmektedir. Hafta boyunca vatandaşlara el broşürleri dağıtılacak ve barkovizyon gösterileri ile aşının önemi vurgulanacaktır. Sağlık ocaklarımızda halkımıza yönelik eğitim çalışmaları, okullarda aşılama çalışması ile bilgilendirici el broşürleri dağıtılacaktır. Sağlıklı bir nesil için çocuklarımızın aşılanması hayati önem taşımaktadır. Ben tüm vatandaşlarımızdan aşı konusunda bizlere yardımcı olmalarını bekliyorum" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı ise "Aşı Haftası ülkemiz ile birlikte 24 Avrupa Bölgesi ülkesinde aynı tarihlerde yürütülmektedir. İlimizde de çeşitli etkinliklerle Aşı Haftası amacına uygun olarak kutlanmaktadır. Düzenlenecek faaliyetler ile toplumun tüm kesimlerine ulaşılacak, aşılama ve aşı ile korunulabilir hastalıklar konusundaki farkındalığın arttırılması sağlanacaktır. İlimiz aşılama çalışmaları açısından bugün örnek gösterilecek bir konumdadır. 2006 yılında hiç kızamık vakasına rastlanmamıştır ve tüm aşılar bazında yüzde 100'ün üzerinde oranlara ulaşmıştır. Uşak'ta bebek ve çocukluk dönemi verileri incelendiğinde ise Yıl boyunca güncellenen çalışmalar neticesinde 2006 yılında 0-12 ay arası bebek sayısı yıl ortasında 4 bin 335, yıl sonunda ise 4 bin 411 olarak tespit edilmiştir" dedi.

2004 yılında yapılan bir çalışma sonucunda 1 Ocak - 31 Aralık 2004 tarihleri arasında doğan ve halen Uşak'ta ikamet eden 4481 çocuk olduğunu bu çocukların tamamının da aşılandığını da ifade eden Ali Taşçı, "2007 yılı başında yapılan bir çalışmayla da 1 Ocak -31 Aralık 2005 tarihleri arasında doğan ve halen ilimizde ikamet eden 4526 çocuk olduğu belirlenmiş, bu çalışmada da hiç aşısız çocuğa rastlanmamıştır. Ayrıca ilimizde 2006 yılı Ocak ayında merkez ilçede, 2006 yılı Kasım ayında merkez ilçe ile diğer ilçe merkezlerinde ve 2007 yılı Ocak ayında da tüm köyleri kapsayacak şekilde bütün il genelini içine alan çok geniş kapsamlı 3 aşı araştırma çalışması yapılmıştır. Toplam 2282 hane gezilmiş ve bu hanelerde yaşayan toplam 9010 kişi hakkında hane reisleriyle görüşülerek il geneli aşı durumunu yansıtan bir çalışma yapılmıştır. Bu çalışmalar sonucunda da hiç aşısız çocuğa rastlanmamıştır" diye konuşu.

(KY-YK)

17.04.2007 19:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title