Haberler

Uşak'ta Ar-Ge ve Kosgeb Destekleri Bilgilendirme Toplantısı

Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde (UOSB) Ar-Ge ve KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde (UOSB) Ar-Ge ve KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, tüm sanayici ve iş adamlarının devlet tarafından sağlanan desteklerden faydalanmasını istediklerini belirterek, UOSB yönetimi olarak bu konuda her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Uşak Valisi Salim Demir ise ilde üniversite, sanayici buluşmasının daha görünür hale getirmek için çaba harcadıklarını belirterek, bu toplantıların kent ekonomisine önemli katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

2023, 2053, ve 2071 hedeflerine ulaşmak için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine dikkat çeken Vali Demir, "Tesadüfen dünya satında gelişmiş, kalkınmış ve ilerlemesini sağlamış bir ülkenin olduğunu sanmıyorum. Şu anda eğer biz Türkiye Cumhuriyeti devleti için 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini belirlemişsek bunlara tesadüfen ulaşamayacağımızı bilmemiz lazım. Çalışmadan, üretmeden, bilimimizi, sanayimizi geliştirmeden ve dünyadaki teknolojiyi üretmeden, bu hedeflerin hiçbirini gerçekleştiremeyiz." dedi.

İşletmelerin bilimsel gelişmeleri yakından takip etmesinin önemine değinen Vali Demir, şunları söyledi:

"Sanayi ile bilimin buluşması anlamına gelen, sanayide üretilen her ürünün bir bilgiden kaynaklandığını, teknolojinin özünde bir bilgi üretimi olduğunu unutmadan, mutlaka kentimizde sanayicimizle üniversitemizi buluşturmamız lazım. Bundan sonraki süreçte, seramik, tekstil ve deri sektöründeki tüm girişimcileri grup halinde üniversitemizde görüş ve önerileri değerlendirmek, sanayi ile bilimin nerelerde buluşması, hangi ortak noktalarda çalışmasını sağlamak üzere grup toplantıları yapmaya başlayacağız. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu toplantıyı bir milat olarak sayıyoruz. 2018 yılının başında olduğumuz bu günlerde huzurlu, güvenli ve gelişmiş bir ülke sağlamak için bu çalışmaların olmazsa olmaz olduğunu düşünüyorum."

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ise üniversitelerin temel görevinin öğrenci yetiştirmek ve araştırma yapmak olduğunu belirterek, "Bunların yanında bir görevimiz de bulunduğumuz ilin ve bölgenin problemlerine çözüm getirecek bilgi üretmektir. O yüzden bu süreç içerisinde sanayicilerimizle olmak istiyoruz." dedi.

Toplantıda daha sonra Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi ve KÜSİ Temsilcisi Doç. Dr. Abdullah Dikici, KOSGEB İl Müdürü Adem Aypar, ZEKA Koordinatörü Mehmet Tekeli, TKDK İl Müdürü Hasan Duru ve Afyonkarahisar Kredi Garanti Fonu Müdürü Veli Doğan, kurumlarınca sağlanan desteklerle ilgili sanayici ve iş adamlarını bilgilendirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Ali Ağaoğlu Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title