Haberler

Uşak'ta 74 gün aradan sonra sosyal mesafeli namaz kılındı

Güncelleme:

- Uşak'ta 74 gün aradan sonra sosyal mesafeli namaz kılındı Vatandaşlar aylar sonra Cuma namazını kılmanın mutluluğunu yaşadı Uşak'ta 74 gün aradan sonra cemaatle ilk kez Cuma namazı kılındı.

- Uşak'ta 74 gün aradan sonra sosyal mesafeli namaz kılındı

Vatandaşlar aylar sonra Cuma namazını kılmanın mutluluğunu yaşadı

UŞAK - Uşak'ta 74 gün aradan sonra cemaatle ilk kez Cuma namazı kılındı. Yüzlerce kişinin sosyal mesafe kurallarına uygun saf tuttuğu namaz öncesinde ise Kızılay ekipleri vatandaşlara maske dağıttı.

Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinden itibaren camilerde cemaatle namaz kılmak yasaklanmıştı. Kontrollü normalleşme süreciyle birlikte bugün 74 gün aradan sonra ilk kez cemaatle birlikte namaz kılındı. Bu kapsamda Atapark'ta yüzlerce kişi sosyal mesafe kuralına riayet ederek Cuma namazı için bir araya geldi. Namaz öncesinde emniyet ekipleri namaz kılacak vatandaşları maske takmaları konusunda uyarılarda bulunurken maskesi olmayan cemaate ise Kızılay ekipleri tarafından dağıtım yapıldı.

Uzun bir aradan sonra cemaatle namaz kılan vatandaşlardan İsmail Vural, "Bu yıllardır olmamış bir şey, heyecan duyduk. Bu da büyük bir nimetmiş. Artık bundan sonra daha çok değerini bilelim. Çok güzel bir ortamdı. İnşallah bundan sonra hiç ara vermeden namaz kılabilmek dileğiyle" şeklinde konuştu.

Bundan sonraki süreçte hastalığın sona ermesini dilediğini belirten Hüseyin Taşlı ise, "Tüm İslam alemine, tüm insanlığa daha güzel ve hayırlı günler diliyorum. Nasıl ki insan bir şeyi çok ister de kavuşamaz ardından da o vuslata erişir, aynı böyle bir güzellik yaşadık. İçim şu anda kıpır kıpır Bu öyle bir şey ki Kabe'den uzak olduk, camilerden uzak olduk. Birbirimizden uzak olduk. Allah gönüllerimizi uzak etmesin" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uşak Haberler

Bakmadan Geçme

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu durakları neler? Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ne zamana kadar ücretsiz olacak? Metro hattı açıldı mı? Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title