Haberler

Uşak'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Uşak'ta büyük bir coşkuyla kutlandı.

15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda yapılması planlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri olumsuz hava koşulları nedeniyle Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Programı Vali Salim Demir ve Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende kısa bir konuşma yapan Uşak Valisi Salim Demir, Cumhuriyetin 94. yıl dönümünün tüm yurtta olduğu gibi Uşak'ta büyük bir coşku içerisinde kutlandığını dile getirdi. Cumhuriyete hayat veren ruhun 94 yıl önce olduğu gibi bugün de ayakta olduğunu kaydeden Vali Demir, 15 Temmuz ihaneti karşısında milletin 250 şehit ve 2 bin 193 gazinin canı pahasına gösterdiği şanlı direnişin bu ruhun olduğunu ifade etti.

Dünyadaki tüm mazlum ve mağdurların umut kapısının Türkiye olduğunu belirten Vali Demir, " Eli kanlı terör örgütlerinin hedefi olmamızın da en başta gelen sebebi budur. DEAŞ, PKK, PYD/YPG ve FETÖ gibi katil sürülerini bizi hedeflerimizden alıkoymasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Manşetlerle, kirli tezgahlarla üzerimize salınan piyonlarla çarpışa çarpışa 2023 hedeflerimiz doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. Dost ve kardeşlerimizin desteği, gönlünü ve gözünü ülkemize kilitlemiş mazlumların duası, aziz milletimizin birlik ve beraberliği ile inşallah hedeflerimize ulaşacağız. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere bu toprakları bize vatan kılmak için fedakarlıkla mücadele eden tüm gazilerimizi minnetle yad ediyor, bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu düşüncelerle ülkemizin gurur günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nızı bir kez daha tebrik ediyor, milletimize sağlık huzur ve esenlikler diliyorum. Şehitlerimizin Ruhları şad olsun, Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun" diye konuştu.

Kutlama programı halk oyunları gösterisi, şiirlerin okunması ve Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

29 Ekim Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
title