Haberler

Uşak Merkezli Fetö/pdy Operasyonu

Uşak merkezli 6 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 3 muvazzaf asker tutuklandı.

Uşak merkezli 6 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 3 muvazzaf asker tutuklandı.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün "Jandarma Genel Komutanlığındaki kripto yapılanmasına" yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgütsel faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla Uşak, Van, Yozgat, Edirne, Şanlıurfa ve Erzincan'da 10 Nisan'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 8'i muvazzaf 9 askerin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Aralarında Van Jandarma Komando Tabur Komutanı Binbaşı Selman Bilgen ile Uşak Merkez İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Murat Arslan'ın da bulunduğu 9 zanlı, Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan Yüzbaşı Arslan ile astsubaylar R.İ. ve M.A. çıkarıldıkları mahkemece "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla tutuklandı. 6 zanlı ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcısı itiraz etti

Kararın ardından Cumhuriyet Savcılığı, adli kontrol kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Van Jandarma Komando Tabur Komutanı Binbaşı Selman Bilgen'e ilişkin karara itiraz etti.

İtirazı değerlendiren ikinci mahkeme Bilgen'in tutuklanması yönünde karar verdi.

Bilgen'in yakalanması için güvenlik güçlerince çalışma başlatıldı.

Uşak merkezli 6 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik Uşak, Van, Yozgat, Edirne, Şanlıurfa ve Erzincan'da 10 Nisan'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında bir binbaşı ile yüzbaşının bulunduğu 8'i muvazzaf 9 asker gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title