Haberler

Uşak: Köy Muhtarının Makam Aracı Traktör

Uşak'ın Sivaslı İlçesi'ne bağlı Eldeniz Köyü Muhtarı Halim Gümüş, kaymakamlığın desteğiyle aldığı traktörü, hem makam aracı hem de köyün diğer ihtiyaçları için kullanıyor.

Sivaslı İlçesi'ne bağlı 350 haneli ve bin 500 nüfuslu Eldeniz Köyü Muhtarı Halim Gümüş, "Resmi Hizmetlere Mahsustur" yazılı resmi plakalı traktörüyle görenleri şaşırtıyor. Geçen yıl Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nün desteğiyle ceviz çiftliği oluşturdu. Yaklaşık 30 bin YTL ile bin 800 ceviz fidanı diken muhtar, ceviz fidelerini sulamak amacıyla Sivaslı Kaymakamı Sedat Yıldırım'dan traktör talep etti. Kaymakam Yıldırım muhtarın bu isteğine olumlu karşılık verdi ve traktör için kendinse 12 bin 500 YTL para verdi. Muhtar Gümüş, köy halkından da 6 bin YTL toplayarak muhtarlığa bir adet traktör aldı. Daha sonra traktöre resmi plaka taktırıp, "Resmi Hizmetlere Mahsustur" yazdırdı. Ardından bu traktörü makam aracı olarak kullanmaya başladığını ifade eden Gümüş, köylülerin ve çevre köy muhtarlarının kendinse "Tahterevalli" yakıştırmasını yaptığını ifade etti.

Yaklaşık 3 ay önce aldığı traktörü makam aracı olarak kullandığını ve ilçede yapılan Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantıları ile diğer resmi işlere traktörüyle gittiğini ifade eden Gümüş, "Traktörü aldığımızda ceviz fidelerini sulamak ve köyün diğer işlerini yapmayı tasarlamıştım. Ancak daha sonra traktörü makam aracı olarak da kullanmaya karar verdim. Bu nedenle köylülerim ve ilçeye gittiğim toplantılarda karşılaştığım diğer muhtar arkadaşlar bana 'Tahterevalli' yakıştırmasını yaptı. Ben bu yakıştırmadan hiç rahatsızlık duymuyorum" dedi.

Gümüş ayrıca, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nün desteğiyle oluşturdukları ceviz bahçesinin kendilerin büyük gelir kaynağı sağlayacağını beklediklerini de ifade ederek, "Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ağaçlandırma çalışmaları kapsamında bize köyde 2 bin çam fidanı dikmemiz için teklif yaptı. Biz ise köy olarak çam fidanı yerine ceviz fidesi dikilmesi için ricada bulunduk. Bunun üzerine Orman İl Müdürlüğü bize 26 bin 500 YTL maddi destek sağladı. Bizde köyümüze muhtarlığa ait arazide 2 bin ceviz fidesi diktik. Bu fidelerin 300 tanesi fire verdi ve şu anda bin 800 ceviz ağacımız var. İlk meyvelerini bu yıl aldık. Önümüzdeki yıllarda ceviz bahçesinden bir milyon 350 bin YTL maddi gelir elde etmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title