Haberler

Uşak: Kışladağı Altın Madeni İşletmeye Açıldı...(1)

Uşak'ın Eşme İlçesi'ndeki altın madeni, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in de katıldığı törenle işletmeye açıldı.

Uşak'ın Eşme İlçesi'ndeki altın madeni, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in de katıldığı törenle işletmeye açıldı.

Eşme İlçesi'ne bağlı Katrancılar köyü Kışladağ mevkiinde bulunan altın madeninin açılış törenine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Uşak Valisi Kayhan Kavas, AK Parti Uşak milletvekilleri Ahmet Çağlayan, Alim Tunç ile madeni işletecek Eldarado şirketinin yöneticileri ve davetliler katıldı.

Altın madeninin işletmeye açılmasıyla ilgili törende bir konuşma yapan Bakan Güler, "Zengin maden yataklarının bulunduğu ülkemizde, madenlerin fakir bekçisi olmak istemiyoruz. Ülkemizin yeraltı kaynaklarını çıkarmaya ve ekonomiye katmaya önem veriyoruz. Madenlerin çıkartılmasına karşı çıkanlar var. Bu gruplar hep aynı kişiler, biz bunlara pabuç bırakacak hükümet değiliz. Son 10 yılda Türkiye'de altın maden çıkartmak için çalışmalar hızlandı, biz bu çalışmaları hükümet olarak destekleyeceğiz" dedi.

Konuşmanın sona ermesinin ardından maden yatağında dinamit patlatılarak üretim başlatıldı. Daha sonra Bakan Güler ve beraberindekiler madenden çıkartılan altınların işlendiği tesisleri gezdi. Tesiste üretilen ilk altın külçesini alan Bakan Güler bina dışına çıkartarak davetlilere gösterdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title