Haberler

Uşak: Karahallı Osb'de Yatırım Süreci Başladı

Uşak'ın Karahallı İlçe Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, parselasyon çalışmalarının tamamlandığı Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) alt yapı çalışmaları içinde ihale sürecinin başladığını ifade etti. Demircioğlu, ayrıca 672 bin 110 metrekare alan üzerinde kurulacak olan OSB'de 2 işletmenin yatırıma başladığını söyledi.

Uşak'ın Karahallı İlçe Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, parselasyon çalışmalarının tamamlandığı Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) alt yapı çalışmaları içinde ihale sürecinin başladığını ifade etti. Demircioğlu, ayrıca 672 bin 110 metrekare alan üzerinde kurulacak olan OSB'de 2 işletmenin yatırıma başladığını söyledi.

Karahallı Organize Sanayi Bölgesi'ne ilk olarak Nisan ayında temel atan ve Ağustos'ta inşaatı bitecek olan Karahallı Mobilya'nın yatırım yaptığını belirten Kaymakam Demircioğlu, "17 bin metrekare alanda yatırıma başlayan Karahallı Mobilya inşaatı biter bitmez makinelerin montajına başlayacak. Eylül ayı başlarında da işletme çalışmaya başlayacak. 2 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olan işletme yaklaşık 100 kişiyi istihdam edecek. Bunun yanısıra Karahallı Tarım Kredi Kooperatifi de kurmayı düşündükleri pekmez fabrikası için 15 bin metrekare yer talebinde bulundu. Burası için Tarım İl Müdürlüğü aracılığıyla Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'na proje gitti. Projenin onaylanmasından sonra temel atılacak ve pekmez fabrikasının yatırımına başlanacak. 3 bin 500 metrekare kapalı alana oturacak olan pekmez fabrikası 150 kişiyi, istihdam edecek ve Karahallı'da yetişen üzümlerin değerlendirileceği bir işletme olacak. İyi ve daha kaliteli üzüm yetiştirilmesini sağlayacak olan bu proje Karahallı ekonomisini de büyük oranda rahatlatacak" şeklinde konuştu.

Karahallı OSB'ye mermer, dokuma ve mobilya sektöründen yoğun talep olduğunu belirten Kaymakam Demircioğlu, "Karahallı OSB için ayrılan 415 bin 744 metrekarelik alanda parselasyon çalışmalarına başladık. OSB de A, B, C, D olmak üzere 4 parsel tipi belirledik. A tipi parseller 2 bin 4 bin metrekare, B tipi parseller 4 bin 7 bin metrekare, C tipi parseller 7 bin 15 bin metrekare ve D tipi parseller 15 bin ve üzeri olarak belirlendi. Ayrıca işadamlarının da yoğun talebi var. Afyon'dan bir mermer işletmesi de bizden 10 bin metrekare yer talebinde bulundu. Onun içinde çalışmalar sürmekte. Şu anda hazırlanan 95 parselden 2'si tahsis edilmiş durumda ve talepler gelmeye devam ediyor.Karahallı Organize Sanayi Bölgesi'nin parselasyon çalışmaları için 1.5 milyon YTL para harcadık. İl Özel İdaresi, Karahallı Belediyesi ve Karahallı Ticaret Odası'nın katkı ve çabalarıyla şu anki halini aldı. Bundan sonra elektrik, su ve diğer alt yapı işlerinin tamamlanması için çalışacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title