Haberler

Uşak Kapısız'a Cemevinde Son Görev

UŞAK'ta polisin bir hırsızlık zanlısının yakalanması için çalışma yaptığı sırada çıkan olaylarda komiser H.G.'nin havaya ateş ettiği silahtan çıkan kurşunla hayatını kaybeden Kenan Kapısız, cemevindeki törenin ardından toprağa verildi.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

UŞAK'ta polisin bir hırsızlık zanlısının yakalanması için çalışma yaptığı sırada çıkan olaylarda komiser H.G.'nin havaya ateş ettiği silahtan çıkan kurşunla hayatını kaybeden Kenan Kapısız, cemevindeki törenin ardından toprağa verildi.

İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından gece Uşak'a getirilen ve Uşak Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılan Kenan Kapısız'ın cenazesi sabah saatlerinde yakınları tarafından alınıp merkez Seher Camisi'ne getirildi. Kapısız'ın cenazesi, yapılan işlemlerin ardından tabuta konularak cenaze aracıyla Uşak Cemevi'ne götürüldü. Hiçbir taşkınlığın yaşanmadığı cenazeye bine yakın kişi katıldı. Kapısız'ın cenazesi cemevi önünde Alevi dedesi Nazmi Aydedeoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından Yeni Mezarlığa götürülerek toprağa verildi.

ACILI EŞ, "4 ÇOCUĞUMLA ORTADA KALDIM"

Eşinin haksız yere öldürüldüğünü ve 4 çocuğu ile ortada kaldığını belirten acılı eş Özlem Kapısız (30), "Olay günü eşim ve çocuklarım Gülçin (13), Baran (10), Miran (10) ve Gülden (2) ile annemleri ziyarete gitmiştik. Sabah kahvaltısı yapıyorduk. Sokakta gürültüler olunca dışarıya baktık. Polisin ateş ettiğini gördük. Eşim Kenan evden çıkarak olayın büyümemesi için yardımcı olmaya gitti ve polis tarafından öldürüldü. Eşim daha polise 'Dur' demeye kalmadan polis elinde tabancayı eşimin kafasına doğrultup ateş etti. Eşim 'Kötülük yaşanmasın' diyerek tartışmayı ayırmaya gitmişti. Hiçbir suçu yoktu. Kocamın kanı yerde kalmasın. Hepsinden de şikayetçiyim. Beni 4 çocuğumla ortada bıraktılar. Tek istediğim o polisin gerekli cezayı alması. Beni yaktılar, yakanlar cezasını bulsun istiyorum. Benim eşim kimseye kötülük yapmazdı, oraya Allah için, kötülük çıkmasın diye gitti. Olay anı gördüklerim hala aklımda. Bana yardımcı olun" diyerek feryat etti.

KOMİSER VE HIRSIZLIK ZANLISI TUTUKLANDI

Olaylar sırasında ateş ettiği silahtan çıkan kurşunla Kenan Kapısız'ın hayatını kaybetmesine neden olan Uşak Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'nde görevli komiser H.G. "Ölüme sebebiyet verme" suçundan, hırsızlık zanlısı E.G. de "Polise mukavemet, gasp, adam yaralama" suçlarından dün (Cumartesi) çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Hırsızlık olayı ile ilgili olarak Ö.S. adlı zanlının da aranmasına devam edildiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu İzmir Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title