Haberler

Uşak: "Gençler Arası Kültürel Değişim Projesi"

Ankara Uşaklılar Derneği tarafından hazırlanan, "Gençler Arası Kültürel Değişim Projesi" kapsamında 4 ayrı Avrupa ülkesinden 20 öğrenci Uşak'a geldi.

Ankara Uşaklılar Derneği tarafından hazırlanan, "Gençler Arası Kültürel Değişim Projesi" kapsamında 4 ayrı Avrupa ülkesinden 20 öğrenci Uşak'a geldi.

Ankara Uşaklılar Derneği tarafından hazırlanarak Ulusal Ajans tarafından kabul edilen ve Devlet Planlama Teşkilatı'nın sponsor olduğu "Gençler Arası Kültürel Değişim Projesi" kapsamında 5'i Türk, toplam 25 öğrenci Uşak'a geldi. Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen proje çerçevesinde Çek Cumhuriyeti, Romanya, Macaristan ve Estonya'dan 20 öğrenci, kendi kültürlerini Türk öğrencilere anlatıp Uşak kültürü hakkında da bilgi aldı. Öğretmenevi şeref salonunda ilk ortak çalışmasını yapan öğrenciler daha sonra Sivaslı İlçesi'ni ziyaret etti.

Ankara Uşaklılar Derneği Başkanı Nuray Salıcı, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Dernek olarak özellikle AB'nin desteklediği ve hibe kredisi verdiği gençlik projelerine önem veriyoruz. Öğrencilerimizle birlikte Uşak'taki tarihi eserleri içeren bir kültür değişim projesi hazırladık. Projemiz daha sonra ulusal Ajans tarafından kabul edildi ve AB tarafından hibe kredisiyle desteklendi. Dün akşam saatlerinde ilimize gelen 20 Avrupalı öğrenci, 16 Haziran tarihine kadar burada kalacak. Bugün ilk olarak bir salon çalışması yaptılar. Her ülke öğrencisi kendi kültürü hakkında bilgi sundu ve daha sonra Uşak ili ilgili çeşitli bilgiler edindiler. Amacımız, gençler arası kültürel değişimi sağlamak ve ilimizin tarihi yerlerinin tanıtımına katkı sağlamaktır. Proje kapsamında öğrencileri ilimiz ve ilçelerimizde bulunan tarihi ve doğal güzelliklerimizi gezdireceğiz. En önemlisi de Sülümenli Harabeleri hakkında bir proje hazırlayacaklar. Türk ve AB'li öğrencilerin hazırladığı bu projeyi de yetkililere sunacağız" diye konuştu.

Cuma gününe kadar burada kalacak olan Avrupalı öğrenciler hafta boyunca Ulubey Kanyonları, Sülümenli Harabeleri, Arkeoloji ve Atatürk Etnografya Müzesi ile yerel yöneticileri de ziyaret edecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title