Haberler

Uşak: Fransa'da Sözde "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası Tasarısı"nın Kabul Edilmesine Tepkiler

Atatürkçü Düşünce Derneği (Add) Uşak Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Alim Kargın, Sözde Ermeni Soykırımının İnkarına Hapis ve Para Cezası Öngören Yasa Tasarısını Kabul Eden Fransa Parlamentosu'nu Kınadığını Bildirdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Uşak Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Alim Kargın, sözde Ermeni soykırımının inkarına hapis ve para cezası öngören yasa tasarısını kabul eden Fransa Parlamentosu'nu kınadığını bildirdi.

ADD Uşak Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kargın yaptığı yazılı açıklamada, Ermeni soykırımı masalının batı dünyasının Türkiye'ye karşı kullandığı kozlardan biri olduğunu belirterek, "1. Dünya Savaşı'nda Anadolu'nun doğusunda yaşanan trajik olayları, bölge ve dünya barışının tehlikeye atılmasını umursamayarak kendi güdük çıkarları için malzeme yapmak isteyenler ve onların işbirlikçileri sözde soykırım iddialarını artık meclislere taşımaya başlamışlardır. Amaçları bu yalanlara tüm dünya kamuoyunu inandırmak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni de bu iddiayı tanımaya zorlamaktır. Ardından tazminat ve toprak talepleriyle geleceklerdir. Bu oyunun bir parçası olarak Orhan Pamuk'a kara lekeli bir Nobel ödülü verilmesi ve bununla eş zamanlı sözde Ermeni Soykırımını tanımayı mecbur tutan yasanın Fransa meclisinde kabul edilmesi, Cumhuriyetimiz'in ne denli büyük bir hıyanet cephesiyle karşı karşıya olduğunu açıkça göstermektedir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title