Haberler

Uşak Devlet Hastanesi'nde Yangın Tatbikatı

Uşak Devlet Hastanesi'nde, hastane personeli ve itfaiye ekipleri tarafından yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Uşak Devlet Hastanesi'ndeki yaşanabilecek olumsuzluklara karşı personelin hazırlıklı olması amacıyla yangın tatbikatı yapıldı.

Senaryo gereği, Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde bir odada elektrik kontağından başlayan yangının fark edilmesiyle alarm verildi. Yangın itfaiyeye bildirilirken, bu durumlara karşı eğitilen personel de önce servisteki ardından diğer hastaların tahliyesini gerçekleştirdi. Bu sırada olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken mahsur kalarak çatıya çıkan bir kişi de kurtarıldı.

Uşak Devlet Hastanesi Afet Planı Başkanı Abdurahman Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanede yaşanabilecek olumsuzluklara hazırlıklı olmak amacıyla tatbikat gerçekleştirdiklerini belirtti.

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yalçın Atlı ise hastanelerde yangın, deprem ve afet durumlarında hasta, yaralı ve personel tahliyesi ile kurtarma işlemlerinin nasıl yapılacağına yönelik tatbikatın yapıldığını ifade ederek, "Bu durumlara karşı personelin hareket kabiliyetlerinin ölçülmesi, bilgi ve bilinçlerinin arttırılması, afet planının test edilerek noksanlıkların giderilmesi amacıyla tatbikat gerçekleştirildi. Nerede, ne zaman, ne ölçüde olacağı önceden bilinemeyen doğal afetlere karşı toplum ve kurumsal olarak hazırlıklı olmak zorundayız. Tatbikata katılan tüm personele teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title