Haberler

Uşak: Camisiz Minare Görenleri Hayrete Düşürüyor

Uşak'ta bulunan camisiz minare, görenleri hayrete düşürüyor. Yaklaşık 10 yıl önce yetersiz ve fiziki olarak yıprandığı için camiyi yıkan köylüler, minareyi kıyamadı.

Uşak'ın Banaz İlçesi'ne bağlı Yukarıkaracahisar Köyü'nde bir camii ve iki minare bulunuyor. Köylüler yakalaşık 10 yıl önce yetersiz ve fiziki olarak da yıprandığı için yıkıp, yerine yenisini yapmaya karar verdi. Camiyi yıkan köylüler, minaresini ise yıkmaya kıyamadı. Köy ihtiyar heyeti, minarenin yıkılmaması kararını alırken, yıktıkları caminin yerine, başka bir alana yeni bir cami ve bu camiye ait bir minare inşa etti. Yaklaşık 5 yıl önce tamamlanan yeni camiinin ardından da, yıkılmadan bırakılan eski caminin minaresinin bakım ve onarımı için ise muhtarlık bütçesinden ödenek ayrıldı.

Geçen yıl yaklaşık 2 bin YTL harcanarak boyanan ve tepeden tırnağa bakımı yapılan boş alandaki minare, görenleri şaşırtıyor. Yukarıkaracahisar Köyü Muhtarı Adem Çakar, boş alandaki eski camiye ait minareyi yıkmayı düşünmediklerini, ancak yıkılan caminin alanına park yapmayı planladıklarını ifade ederek, park için proje çalışmalarına başladıklarını söyledi. Park projesi içinde yıkılan caminin minaresinin de korunacağını kaydeden Çakar, "Dışarıdan köye ziyarete gelenler boş alandaki minareyi görünce şaşırıyor. Bazen namaz kılmak isteyen misafirler kısa süreli olarak minarenin yanına gelerek camiyi soruyor. Bizde kendilerine yeni camiyi gösteriyoruz. Biz bu minareyi bir hatıra olarak durduracağız. Her yıl da gerekli bakımını yapıp yıpranmasını önlüyoruz" diye konuştu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title