Haberler

Uşak Belediyesi, Yol Yapımında İhtiyaç Duyduğu Mıcırı Kendi Üretiyor

Uşak Belediyesi, Yol Yapım Çalışmalarında Kullanılan Mıcırları Kendi Kurduğu Tesiste Üreterek Ciddi Tasarruf Sağlıyor. Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Kurdukları Ocak Sayesinde Yüksek Fiyatlarda Mıcır Alımını Engelleyerek Belediyenin Zarar Etmemesini Sağladıklarını Söyledi.

Uşak Belediyesi, yol yapım çalışmalarında kullanılan mıcırları kendi kurduğu tesiste üreterek ciddi tasarruf sağlıyor. Belediye Başkanı Mesut Apaydın, kurdukları ocak sayesinde yüksek fiyatlarda mıcır alımını engelleyerek belediyenin zarar etmemesini sağladıklarını söyledi.

Belediye olarak her yıl yol yapımında yaklaşık 400 Bin ton mıcır kullandıklarını belirten Başkan Apaydın, "Belediyemiz mıcır ihtiyacını uzun yıllar Eski Gediz yolunda bulunan iki kaynaktan temin ettiği mıcırın gerek kalitesi gerekse rezervinin düşmesi ve piyasadan temininde fiyatların iki katına çıkması nedeni ile yeni bir ocak açılmasına karar verdik. Belediyemize daha kaliteli ve ucuz mıcır elde edilebilmek amacıyla Sivaslı-Pınarbaşı beldesinde 2005 yılında yeni bir mıcır ocağı açmak amacıyla 997 dönüm alan için Maden İşleri Genel Müdürlüğünden arama ruhsatı aldık. Ocakta üretime geçilebilmesi için gerekli işlemlere hızla başlayarak; Çevre Bakanlığından mülkiyet izni, Çevre Bakanlığından ÇED olumlu raporu ve Maden İşleri Genel Müdürlüğünden işletme ruhsatı ve izni alınarak 2005 yılının Eylül ayında üretime başladık. Mıcır ocağının açılması Belediyemize yaklaşık 2005 yılı fiyatları ile 400 Bin YTL'ye mal oldu" dedi.

Ocağın üretimi ile ilgili bilgi veren Başkan Apaydın, "Ocakta açıldığı günden beri yaklaşık 600 Bin ton üretim yapıldı. Ocağın açılması ile Belediyemiz mıcır ihtiyacını kolayca sağlayabildiği gibi ihale yolu ile de daha uygun fiyatlarda temin eder hale geldi. 2004 yılı ve 2005 yılındaki mıcır fiyatları göz önüne alındığında bu ocağın açıldığı günden bu yana 2.5 yıllık süreçte Belediyemizin bu ocağa yatırdığı paranın 4 katı tutarında kar etti" şeklinde konuştu.

(KY) 26.05.2008 16:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title