Haberler

Uşak: Bayındırlık Ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak Uşak'ta

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Uşak'a geldi. Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanlığı'na atanmasıyla ilgili açıklama yapan Bakan Özak, bu konuda spekülasyon yapmaya gerek olmadığını bildirdi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Uşak'a geldi. Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanlığı'na atanmasıyla ilgili açıklama yapan Bakan Özak, bu konuda spekülasyon yapmaya gerek olmadığını bildirdi.

Öğle saatlerinde Uşak'a gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ı, Vali Kayhan Kavas, Belediye Başkanı Mesut Apaydın, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Uşak Milletvekili Alim Tunç, bürokratlar ve partililer karşıladı. Valiliğin toplantı salonunda Vali Kayhan Kavas'tan brifing alan Bakan Özak, ilde yapılan çalışmaların büyük önem taşıdığını ve çalışmaların başarılı olduğunu söyledi. Uşak Valiliği çıkışında Genelkurmay Başkanlığı görevine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın atanmasına yönelik basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Özak, "Hükümet bu konudaki kararlığını Büyükanıt'ı atayarak ortaya koydu. Bu konuda teamüller ve usuller var. Ayrılan paşamız çok saygı duyduğumuz biridir. Aynı şekilde onun yerine atanan paşamız da öyledir. Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in söylediği gibi bu konudaki spekülasyonlara hiç gerek yok. Gereksiz tartışmalarla uğraşmamamız lazım. Türk Silahlı Kuvvetleri hepimizin saygı duyduğu, üzerine titrediği çok önemli bir kurumdur. Gereken yapılmıştır, hayırlı olsun" dedi.

Uşak'ta yapılan çalışmalarda ortaya konulan takım ruhundan son derece memnun olduğunu ifade eden Bakan Özak, "Yapılan çalışmalarda, önemli olan biz diyebilmektir. İlde bunun en güzel örneği sergilenmiştir. Gelişen takım ruhu şehrin başarısını yükseltmiştir. Medya, bardağın hep boş tarafına değil, dolu tarafına da bakarsa iyi olur. Yapılan ziyaretlerle illerde yapılan çalışmaları yerinde kontrol ederek, yapılan veya yapılmayan çalışmaları tespit edip Başbakan Erdoğan'a sunuyoruz" diye konuştu. Eğitimde hayırseverlerin katkısının büyük olduğunu belirten Bakan Özak, "Hayırseverlerimiz eğitime 3 milyar YTL katkıda bulundu. Okullarda çok az sayıda bilgisayar eksiğimiz var. Eğitime en fazla kaynak aktaran hükümet biziz. Hedefimiz, sınıfların 20 kişi olmasını sağlamaktır. İlköğretimde okuyan 14 milyon öğrencimiz var. Derslik sayısındaki eksikliği hayırseverler ve hükümet olarak aşacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

1983-2003 yılları arasında TOKİ'nin sadece 42 bin konut yaptığını, bunun da yılda 2 bin 100 konut ettiğini ifade eden Bakan Özak, "Biz, 3.5 yılda 20 bin, konut yaptık. 180 bin konutun da şu anda inşaatı devam ediyor, hedef 250 bin konuta ulaşmaktır. Biz toplu konut yapmıyor, cazibe merkezleri yapıyoruz. Altyapısı, sosyal donatılarıyla modern yerleşim yerleri inşa ediyoruz. Burada en önemli konu, yoksul insanlar ömrü boyunca bir konut alabilme hayaliyle yaşıyor. TOKİ sayesinde vatandaşlar bu hayaline kavuşuyor. Ayda 100 YTL taksitle 20 yılda hiç peşinat ödemeden konut sahibi olunabiliyor. Bu konudaki çalışmalarımız devam edecek" ifadelerini kaydetti. Uşak Valiliği ziyaretinin ardından Uşak Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Özak, öğleden sonraki programında AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek yapılan yol çalışmalarını yerinde inceleyecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title