Haberler

Uşak: 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Uşak Milletvekili Dr. Alim Tunç, "3 Aralık Dünya Özürlüler Günü" Nedeniyle Yaptığı Yazılı Açıklamada, Özürlülerin Meslek Edinip Üretken Hale Gelmesi ve Çevresiyle Sağlıklı İlişkiler Kurabilmesi İçin Herkese Görev Düştüğünü Belirtti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Uşak Milletvekili Dr. Alim Tunç, "3 Aralık Dünya Özürlüler Günü" nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, özürlülerin meslek edinip üretken hale gelmesi ve çevresiyle sağlıklı ilişkiler kurabilmesi için herkese görev düştüğünü belirtti.

Diğer insanlar gibi özürlü bireylerin de özür türü ve derecesi ne olursa olsun insan onuruna yaraşır yaşam sürdürme hakkına sahip olduğunu ifade eden Alim Tunç, "Özürlülerin kendi kendine yetmesi, belli bir bilgi ve kültür düzeyine ulaşması, meslek edinip üretken hale gelmesi ve çevresiyle sağlıklı ilişkiler kurarak toplumsal hayata katılmasının sağlanması hepimizin görevidir. Özürlü insanlarımız, kişilerin önyargıları nedeniyle acı çekmekte ve sorun yaşamaktadır. Eğer şu ana kadar oluşmuş olan bakış açısı daha eğitici, toplumsal hayata katıcı olsaydı, insanlar bu kadar sorun yaşamayacaklardı. Mesela Peygamberimiz, sahabeden birisine evde namaz kılabileceği imkan olmasına rağmen camiye gitmesi için ip gerdirmiştir. Yani toplumsal hayata katma noktasında, o zamanlarda böyle bir bakış açısı topluma sunulmuştur" dedi.

AK Parti hükümetinin özürlülerle ilgili bakış açısının insanlığa örnek olacak şekilde olduğunu da belirten Milletvekili Tunç, "Hükümetimiz zamanında özürlüler lehine kanun ve yönetmelikler çıkmış, ancak çoğu insanımız bunu bilmemektedir. İnşallah bu güzellikler bir an evvel halkımız tarafından kullanılmaya başlar ve bu kullanıldıkça da problemler çözülür, gözyaşları diner ve hepimizin mutlu olduğu bir Türkiye haline gelir. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nü kutluyor, özürlü yurttaşlarımızın daima yanlarında ve desteğinde olduğumu bir kez daha belirtiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title