Haberler

Urla'nın Akademisi Kuruldu

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, seçim döneminde vaat ettiği projelerini teker teker hayata geçirmeye başladı.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, seçim döneminde vaat ettiği projelerini teker teker hayata geçirmeye başladı. Göreve başlayalı 2 ay bile olmayan Uyar, en önemli projelerinden biri olan Akademi Urla'nın ön hazırlık aşamasını tamamlayarak, bu oluşumun gerçekleşmesinde büyük katkısı olan danışmanı Prof. Dr Belgin Hoşsu ile Akademi Urla'yı, Urlalılarla buluşturdu.

Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ilk toplantıya ilgi büyük oldu. CHP 22. Dönem İzmir Millet Vekili Türkan Miçooğulları ve Bülent Baratalı'nın da katıldığı tanıtım toplantısına akademisyenlerin yanı sıra sanat, siyaset, bilim insanları ve pek çok Urlalı katıldı.

Urla'nın sosyo-ekonomik yapısını geliştirmek, yaşam standardını artırmak amacıyla Urla'ya katkıda bulunmak isteyen herkesin bütçeli, uygulanabilirliği olan projeleri ile katılabileceği bir oluşum olan "Akademi Urla" Urla Belediyesi'nin koordinasyonunda, Urla'ya gönül veren paydaşların yer alacağı ve projelerini hayata geçirmeyi isteyenlere ait bir organizasyon olarak tanıtıldı.

"TÜRKİYE'NİN NEFES ALAN ŞEHRİ"

"Akademi Urla"nın kendisi için çok önemli olduğunu belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, toplantının açılış konuşmasını yaptı. "Hepimiz Urlalıyız" diyerek sözlerine başlayan Başkan Uyar "İzmir Türkiye'nin nefes alan şehri, Urla ise İzmir'in gülen yüzü. Hepimiz Urla'yı seviyoruz ama sevgi emek ister. Belediye Başkanı bir tane ama Urla'da 56 bin kişiyiz. Urla için bir şeyler yapmak isteyen o kadar çok insan var ki. Birlikte bir yol haritası hazırlayıp Urla için projelerinizi hayata geçirmeyi istiyoruz" diye konuştu.

MÜZE MÜJDESİ

"Akademi Urla"nın akademisyenlerinden Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Limantepe kazılarının başkanlığını yürüten Prof. Dr. Hayat Erkanal, Urla'nın bilinmeyen tarihi ile ilgili bilgiler verdiği konuşmasında Urla'da eskiden beri üretim ve ticaretin var olduğunu söyledi. "Yaşadığınız yerin ne kadar gizemli bir yer olduğuna inanamayacaksınız" diyen Erkanal, denizcilik tarihinin ilk kez Urla'da başladığını, dünyanın bilinen en eski gelişmiş limanının İskele'de bulunduğuna dikkat çekti. Denizcilik alanında Urla Belediyesi ile önemli projeleri olduğunu söyleyen Erkanal, yine Urla Belediyesi ile işbirliği içinde Su Altı Arkeoloji Müzesi'nin yakında açılacağı müjdesini verdi.

EĞİTİM YAŞAM BOYU DEVAM EDECEK

Akademi Urla'nın oluşturulmasında büyük emeği olan ve bu oluşumun başkanlığını yürüten Prof. Dr. Belgin Hoşsu, Urla Belediyesi'nde görev almasının en önemli nedenini Başkan Sibel Uyar'ın hayali olan "Akademi Urla"yı hayata geçirmek" olduğunu söyledi. Urla ile ilgili proje geliştirenlerin kendi projelerinin çalışanı, yürütücüsü olarak kendi bütçelerini takip edeceklerini belirten Hoşsu belediyenin bu oluşumda koordinatör görevinde olacağını vurguladı. Akademi Urla'nın ikinci ayağında "Yaşam boyu eğitim" planının yer aldığını söyleyen Hoşsu, her hafta tarih, felsefe, sanat, meslek edinme gibi konularda araştırma toplantılarının gerçekleştireceklerini belirterek, belirlenen konularda eğitim vereceklerini de sözlerine kaydetti.

PROJE SUNMAK İSTEYENLER

Urla Belediyesi Strateji Planlama ve Proje Uygulama Birimi'nden Esra Şimşir'in Urla'ya gönül verenlerin projeleri için gerekli hibe ve fon kaynaklarını nasıl elde edebilecekleri bilgisini verdiği toplantı, Gastronomi alanında akademisyen Öner Ilgaz'ın Urla'ya özgü lezzetlerden bahsettiği "Urla Yemek Sanatları Akademisi"nin projesini sunmasıyla devam etti. İki oturum olarak gerçekleşen "Akademi Urla"nın ilk toplantısının ikinci oturumunda Urla'ya gönül verenler projelerini ve projelerinin amaçlarını anlattılar. Oluşumun ikinci toplantısında projelerini yazılı olarak sunan katılımcıların, doğru kaynaklar ile buluşturulması sağlanacak. "Akademi Urla"ya katılmak, projelerini sunmak isteyenler https: //akademiurla.blogspot.com.tr, https: //www.facebook.com/akademiurla, https: //twitter.com/akademiurla sitelerinden ve Urla Belediyesi'nin internet sayfasından ulaşabilirler. Ayrıca katılanlar projelerini buralardan takip edebilir. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sibel Uyar Türkiye İzmir Urla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title