Haberler

Urla İçin Sürdürülebilir Tasarımlar Beğeniye Sunuldu

Güncelleme:

Park ziyaretçisinin ayağına giden ya da çöp atıldığında Wi-fi şifresi veren çöp kutusu, yazın serinleten, kışın ısıtan bank, dönme dolaptan elde edilen elektrik enerjisi ile aydınlanan park.

"Yaşayan Laboratuvar Olarak Kent" projesi kapsamında İzmir Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri tarafından Urla'nın ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlanan çevreci tasarımlar beğeniye sunuldu.

İzmir Üniversitesi tarafından İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteği ile sürdürülen "Yaşayan Laboratuvar Olarak Kent" projesi için Urla'da incelemelerde bulunan, sorunları saptayan ve düzenlenen çalıştayda çevreci çözüm önerileri üreten İzmir Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin tasarımları Mimarlığa Giriş ve İnsan Odaklı Tasarım dersi kapsamında hazırlanan sergide beğeniye sunuldu. Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK) Genel Müdürü Necip Özbey ve Urla Belediyesi yetkilileri İpek Acehan ve Seda Salihoğlu tarafından ziyaret edilen sergide öğrenciler, saptadıkları sorunları ve çözüm önerilerini hayata geçiren tasarımları hakkında bilgi verdi. İklim avantajı nedeni ile enerji kaynağı olarak güneşin kullanılması, güneş enerjisi ile çalışacak LED ekranlar sayesinde halkın farkındalığının artırılması, çevre temizliği için teknoloji destekli, özendirici tasarımlar üreden İzmir Üniversitesi öğrencilerinin çalışmalar büyük beğeni topladı.

Urla'yı öğrenmeden bir üst seviyeye çıkmak yok!

Proje yürütücüleri Yazılım Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Emrah Orhun ve Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Orhun tarafından değerlendirilen projelerden sürdürülebilik konusunda farkındalığı artıran bilgi yarışması, seviyeleri arasındaki geçişlerde Urla hakkında tarihi ve turistik bilgiler veren çevreci bilgisayar oyunu, GPS sistemi sayesinde park ziyaretçisinin ayağına giden çöp kutusu ve engelliler için sesli ve görüntülü bilgilendirme yapan akıllı duvar sistemi dikkat çeken projeler arasında yer aldı. Prof. Dr. Emrah Orhun, "Toplanan yağmur suyu ile parklarda sulama yapacak, telefon uygulaması ile vatandaşlar ve belediye arasında doğrudan iletişim kuracak, bilgisayar oyunları aracılığı ile farkındalık ve bilinci artıracak ürünlerin ortaya çıkması öğrencilerin yaratıcılığını artırdığı kadar kent için de önemli sorunlara çözüm üretecek faydalı ürünlerin ortaya çıkmasına neden oldue dönüşmesine neden oldu" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İzmir Kalkınma Ajansı İzmir Üniversitesi Urla Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title