Haberler

Urfanın Yüzünü Tertemiz Yapacağız

Güncelleme:

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba "Urfa'nın Yüzünü Tertemiz Yapacağız." Dedi

ÇEKÜL Vakfı tarafından restore edilen ve topluma kazandırılan gazezoğlu kültür merkezinde şanlıurfa valiliği tarafından yürütülen "cazibe merkezlerini destekleme programı ile "şanlıurfa uygulaması" ve "şanlıurfa'nın geleceği çalıştayı" programına katılan şanlıurfa belediye başkanı dr. Ahmet eşref fakıbaba "urfa'nın yüzünü tertemiz yapacağız." Dedi.. Toplantıda ÇEKÜL Vakfı Başkanı Metin Sözen, eylül ayının sonuna kadar yüzünü yıkayan bir Urfa istediğini söylemesinin ardından bir konuşma da Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba yaptı. Başkan Fakıbaba, su, sur, sokak çalışmalarının yanı sıra mutfak, müzik, mağara turizmi ile alakalı yürüttükleri çalışmalar konusunda katılımcılara belgi verdi.

"Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ile "Şanlıurfa Uygulaması" ve "Şanlıurfa'nın Geleceği Çalıştayı" programında Başkan Fakıbaba Şöyle konuştu: "Şuan Kızılkoyun'da 422 evin kamulaştırma çalışmasını yapıyoruz. 250'sini kamulaştırdık. Diğerlerini de anlaşma olmadığından dolayı değil. Tapu da problemleri olduğu için beklemedeyiz. Biz insanları mümkün olduğu kadar mağdur etmemeliyiz. Bu projelerin hepsi hayata geçecektir. Bakın biz Kızılkoyun'da ki kamulaştırmada 250 kişinin parasını ödemişiz. 150 kişinin parası da hazır bekliyor. Biz Haleplibahçe projesiyle Kızılkoyun projemizle bir bütünlük sağlıyoruz. Bütünlük şöyle olacak. Kale, Balıklıgöl, Haleplibahça, Hilton Oteli, Eski Otogarın yeri. Yani böyle hepsi bir bütün olacak. Bundan hiç şüpheniz olmasın.

Su, bu şehirde çok önemli. Şimdi Su olmadığı taktirdi. O Hızmalı projesi de, Karakoyun projesi de olmaz. O, 5 tane köprü gerdanlık gibi görünmeli. Su olduğu zaman yap işlet devret modeliyle para harcamadan para kazandıran projeleri hayata geçireceğiz. Kale eteği Balıklıgöl, Haleplibahçe olduğunda hemen düğmeye basacağız. Bunlar 2011'in sonuna kadar Allahın izniyle olacak. Bizim Kızılkoyun'da mağaraları ortaya çıkartıp orada butik oteller yapacağız. Dördüncü Murat'ın kullandığı kapıdan yolu Samsat meydanına bağlamak istiyoruz. Yani Şanlıurfa sur şehri diyoruz. Ardından Mahmutoğlu Kulesi. Mahmutoğlu Kulesinde çalışma başlamak üzere. İhalesi yapıldı. Ayrıca orda Beykapı surlarını ortaya çıkartıyoruz.

Doğu surlarının ihalesini yaptık. Yasin'in Kahvesi ve Harran Kapısı çalışmaları devam ediyor. Hacıbanlar Evini de, Mutfak Müzesi yapıyoruz. Yasin'in Kahvesini Müzik Müzesi yapıyoruz. Yine burada trafikte çok önemli. Buralarda duble yollar yapıyoruz. Eyyüp Peygambere giden yolu yapıyoruz. Neçek Hanını onardık. Şuan 9 tane hanın projelerini yaptırıyoruz. Görüntü kirliliğini gidermek için çok güzel çalışmalarımız oldu.37 tane Kabaltını bir kere de hepsini tertemiz yaptık.

Eylül ayının sonuna kadar söz veriyorum Urfa'nın yüzünü tertemiz yapacağız."

Kaynak: Bültenler / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title