Haberler

Urfa'da Öcalan'lı Nevruz

Şanlıurfa'nın İlçelerinde Yapılan Nevruz Kutlamalarında Sık Sık PKK ve Öcalan Lehine Sloganlar Atıldı.

Şanlıurfa'nın ilçelerinde yapılan Nevruz kutlamaları 'Öcalan' ve 'PKK' sloganları eşliğinde gerçekleşti. Terör örgütü PKK elebaşı Öcalan posterleri ile terör örgütünün renklerini simgeleyen bez parçalarının taşındığı kutlamalarda, sık sık PKK ve Öcalan lehine sloganlar atıldı.

Yarın kapatılan DTP'nin siyaset yasağı getirilen lideri Ahmet Türk, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak ve KESK Genel Genel Başkanı Sami Evren'in katılımı ile kutlamalarının yapılacağı kentin 5 ilçesinde bugün 5 ilde Nevruz etkinliği düzenlendi. BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın katılımı ile Siverek, Viranşehir, Hilvan, Ceylanpınar ve Bozova İlçeleri'nde yapılan etkinliklerde Nevruz ateşi yakılırken, kutlamalara katılanlar sık sık PKK ve Öcalan lehine sloganlar attı.

SİVEREK

BDP'nin organize ettiği Nevruz kutlamaları Şirinkuyu Mahallesi'ndeki ilçe stadının yanındaki boş alanda yapıldı. Yaklaşık 7 bin kişi, öğle saatlerinde geldiği kutlama alanında Kürt sanatçıların seslendirdiği şarkılara halay çekerek eşlik etti.

Öğle saatlerinde ilçeye gelen BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve beraberindekiler, kutlama alanında alkış, zılgıt ve Öcalan sloganları eşliğinde karşılandı. Elindeki meşale ile Nevruz ateşini yapan BDP'li Binici, bir süre partilileriyle halay çektikten sonra platforma çıkıp Kürtçe konuşma yaptı. Demokratik açılım konusunda hükümetin muhatabının meclisteki BDP ve Öcalan olduğunu söyleyen Binici, "Açılım sürecince muhatabımız yok diyen Erdoğan'a sesleniyorum. Bizler Kürt halkının temsilcileri olarak meclisteyiz, 'Muhatap biziz, muhatap sayın Öcalan'dır.' AKP hükümetine sesleniyorum, mayıs ayı sonuna kadar uzattığımız barış eli, geçerli olacak mayıs ayı sonuna kadar süreniz var, bu süre içerisinde göz altılar olursa, ölümler olursa, hesabını soracağız" diye konuştu.

Binici'nin zaman zaman alkışlarla kesilen konuşması sırasında, kalabalık sık sık 'Biji Serok Apo' (Yaşasın Başkan Apo), 'Şehit Namırın' (Şehitler Ölmez', 'Öcalan', 'Gençlik Apo'nun fedaisidir', 'PKK halktır halk burada' sloganları attı. Birçok kişinin de Öcalan posterlerini taşıyıp, sözde PKK bayrağını simgeleyen bez parçası taşıdığı ve yaklaşık 4 saat süren kutlamalar olaysız sona erdi.

HİLVAN

Hilvan İllçesi'nde düzenlenen Nevruz kutlamaları ise Hayvan Pazarı yanındaki boş alanda yapıldı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı kutlamalarda, Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekilip sık sık PKK ve Öcalan lehine sloganlar atıldı. Öcalan posterlerinin açılıp, terör örgütünü simgeleyen bez parçalarının taşındığı kutlamalara kadınların yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Kürtçe ve Türkçe sloganlar eşliğinde karşılanan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, burada yaptığı konuşmada Nevruz'un Kürtler için direniş ve özgürlüğü ifade ettiğini belirterek, "20 yıl öncesine kadar Nevruz kutlanması izin verilmiyordu, ancak Kürtler bedel ödeyerek Nevruz'u bayram olarak kabul ettirdi. Günümüzde AKP iki yüzlü yalan siyaset yürütüyor. Başbakan seçim dönemlerinde gelip size 'Kürt sorununu çözeceğim' diyor. Seçimler bitincede söylediklerini rafa kaldırıyor. Halkımız bilmelidir ki; Başbakan'ın tek siyaseti var, o da Kürtleri ve kazanımları inkar ve imha siyasetidir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından partililer, barışın simgesi olan güvercinleri havaya uçururken, kalabalık sık sık Türkçe ve Kürtçe, "Biji Aşiti' (Yaşasın Barış), 'Biji Nevroz' (Yaşasın Nevroz), 'Şehit Namırın' (Şehitler Ölmez) 'Sayın Öcalan', 'PKK halktın halk burada', 'Hilvan ovası Apocular yuvası' şeklinde slogan attı.

VİRANŞEHİR

Viranşehir'de ise Şırnak Mahallesi'nde düzenlenen Nevruz kutlamalarına kadınlar damgasını vurdu. Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı kutlamalar sırasında sık sık 'Biji serok Apo', 'PKK halktır halk burada', '50 50 yüz, biz Apocuyuz' şeklinde sloganlar atıldı.

Yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı kutlamalarda konuşan BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Kürt sorununun çözümü için hükümetin Peygamberler şehri Urfa'dan çıkan PKK elebaşı Öcalan'ı muhatap alması gerektiğini belirterek, "İrlanda, İspanya bu sorunu nasıl çözdüyse Türkiye'de çözebilir. Afrika halkının lideri ve savunucusunu önce cezaevine attılar ama sonra o halkın lideri oldu. Biz artık kardeş kanı akmasını istemiyoruz. Ne dağdaki gerilla, ne de asker anaları ağlamasın. Çanakkale'de yatan şehitler hepimizin şehididir, şehit olan askerlerden çoğu Kürt'tür. Onlar Türkiye'nin kurtuluşu için birlikte mücadele etti ama bu devlet bizleri tutuklayarak zindanlara atarak yok etmek istiyor. Bir yıldan beri PKK ateşkes ilan etti ancak Türk devletinin operasyonları durmadı" diye konuştu.

Yöresel kıyafet ile platforma çıkan Sevahir Bayındır, konuşmasının ardından havaya güvercin uçurarak barış dileğinde bulundu. Bayındır'ın nevruz ateşini yakmasının ardından Öcalan posterlerini açıp sık sık PKK ve elebaşı lehine slogan atan kalabalık, Kürtçe şarkılar eşliğinde eğlendikten sonra olaysız şekilde dağıldı.

Ceylanpınar ve Bozova ilçelerinde yapılan kutlamalara katılan kişiler de yasa dışı slogan atıp, terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ile PKK elebaşı Öcalan'a ait posterleri taşıdı. Her iki ilçede de kutlamalar olaysız şekilde sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title