Haberler

Üretiyor Ama Kalitelisini Yiyemiyor

Türkiye ve Yurt Dışına Kaliteli Domates İhraç Eden Tokatlı, Marketlerde Kaliteli Domates Bulamıyor.

Türkiye ve yurt dışına kaliteli domates ihraç eden Tokatlı, marketlerde kaliteli domates bulamıyor.

Yılda 1 milyon tona yaklaşan domates üretimi ile yurt içi ve yurt dışında kendinden söz ettiren Tokat, kaliteli domatesi ile marka olma yolunda ilerliyor. Pazar payını yükseltmek için kaliteli domates üretimine ağırlık verilen kentte domates altın yılını yaşıyor. Kent merkezinde ise vatandaş yaşanan bunca iyi gelişmeye rağmen marketlerde, manavlarda aradığı kalitede domatesi bulamıyor.

Tokat Merkez Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Gürsel Somuncu, bu soru ile sık sık karşılaştıklarını, kaliteli domatesin yurt içi ve yurt dışına gönderilmesinden dolayı kentte kaliteli domates bulmakta güçlük çekildiğini kaydetti. Somuncu, çiftçinin en iyi ürününü en iyi para yaptığı için dışarıya ayırdığını ifade ederek, "İster istemez buraya da ikinci kalite ve küçük bahçelerde az masraf yaparak üretim yapan çiftçilerimizin ürünleri geliyor. Az masraf yaptıkları ve az yere domates ekimi yapıldığı için

beklenen kalite sağlanamıyor. Yani il merkezi etrafından çok küçük bahçelerde (Kaşıkcıbağları, Geyraz vb.) kendi yemeklik ihtiyacı için üretim yapan çiftçilerimiz biraz daha fazla domates üreterek hale getiriyor. Yani Tokat haline dışardan çiftçimiz domates getirmiyor. Ama marketlerimiz kent merkezinin 15-20 kilometre dışına çıkarak çok kaliteli malı hesaplı getirebilirler. Yerel komisyoncularımıza kaliteli mal vermelerini istiyorum" dedi.

(Nİ-SA-MEF-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title