Haberler

Üretim İstasyonu Dağ Ceylanlarına Kavuştu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Dağ Ceylanları Üretim İstasyonu Nesli tükenme tehlikesi altında olan "Gazella gazella" türü ceylanlar Üretim istasyonu dağ ceylanlarına kavuştu Nesli tükenme tehlikesi altın olan "Gazella Gazella" türü dağ ceylanlarının neslinin devamı için Hatay'da oluşturulan Dağ Ceylanları Üretim İstasyonuna biri dişi 7 ceylan bırakıldı Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırıkhan Şefi Gelincik: "İstasyonda ceylanlar bütün ihtiyaçları karşılanarak doğal ortamından koparılmadan, dış tehlikelerden uzakta yaşayacak" İSMİHAN ÖZGÜVEN - Nesli tükenme tehlikesi altında olan ve 2008 yılında yapılan çalışmalarda varlığı tespit edilen, "Gazella gazella" türü Hatay dağ ceylanlarının neslinin devamı için Kırıkhan ilçesinde kurulan "Dağ Ceylanları Üretim İstasyonu" ceylanlarına kavuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Dağ Ceylanları Üretim İstasyonu

Nesli tükenme tehlikesi altında olan "Gazella gazella" türü ceylanlar Üretim istasyonu dağ ceylanlarına kavuştu

Nesli tükenme tehlikesi altın olan "Gazella Gazella" türü dağ ceylanlarının neslinin devamı için Hatay'da oluşturulan Dağ Ceylanları Üretim İstasyonuna biri dişi 7 ceylan bırakıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırıkhan Şefi Gelincik:

"İstasyonda ceylanlar bütün ihtiyaçları karşılanarak doğal ortamından koparılmadan, dış tehlikelerden uzakta yaşayacak"

İSMİHAN ÖZGÜVEN - Nesli tükenme tehlikesi altında olan ve 2008 yılında yapılan çalışmalarda varlığı tespit edilen, "Gazella gazella" türü Hatay dağ ceylanlarının neslinin devamı için Kırıkhan ilçesinde kurulan "Dağ Ceylanları Üretim İstasyonu" ceylanlarına kavuştu.

Türkiye'de sadece Hatay'da yaşayan "Gazella gazella" türü ceylanların üretilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 160 dekarlık alan üzerine kurulan istasyona 1'i dişi 7 ceylan bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırıkhan Şefi Ziya Gelincik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye sınırında bulunan ve askeri yasak bölge olan yaklaşık 7 bin hektarlık dağlık arazide yaşayan dağ ceylanları için oluşturulan istasyonun 7 gün 24 saat izlendiğini kaydetti.

Su yalakları ve yemliklerin bulunduğu istasyonda ceylanların doğal ortamından koparılmadan yaşayacağını ifade eden Gelincik, "2013 yılında kurulan istasyonumuza ilk ceylanlarımızı yerleştirdik. Ekiplerimizle, ceylanların bulunduğu alandan 1'i dişi toplam 7 ceylan alarak buraya getirdik. İstasyonda ceylanlar bütün ihtiyaçları karşılanarak, doğal ortamından koparılmadan, dış tehlikelerden uzakta yaşayacak. Bu yıl yavrulama dönemi olan mayıs ayında yine sahada çalışma yaparak yeni ceylanları getireceğiz" diye konuştu.

Gelincik, ilerleyen dönemde istasyona daha fazla ceylan koyarak üremesinin sağlanacağını söyledi.

İldeki ceylanların geçen yıl mayıs ayında sayımını yaptıklarını ve 400'ün üzerinde birey tespit ettiklerini anımsatan Gelincik, bu rakamın her yıl daha da arttığını sözlerine ekledi.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şube Başkanı Abdullah Öğünç de istasyon sayesinde olası bir salgın hastalık durumunda toplu ölümlerin önüne geçileceğini kaydetti.

Merkezde doğal ortamında bulunan ceylanlara herhangi bir olumsuzluk durumunda anında müdahale edilebileceğini belirten Öğünç, "İstasyonda ceylanlar için su yalakları ve yemlikler var. Bunun dışında askeri yasak bölgedeki alana da ceylanlar için su yalakları yaptık. Doğada bulunan bitkilerle beslenen ceylanların su yalakları sayesinde bu ihtiyaçları da karşılanmış oluyor" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Kırıkhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title