Haberler

Üreticiye Bal Gibi Eğitim

Bursa Büyükşehir Belediyesinin iştiraklerinden Tarım A.Ş., daha kaliteli bal üretiminin sağlanması amacıyla Arıcılık Ünitesi'nde arıcılık eğitimlerine başlıyor. Arıcılık Ünitesi'ni gezip, üretim hakkında bilgi alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, arıcı maskesi giyip bal sağımına katıldı.

Bursa'da kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla kaliteli tohum, fide ve fidan temini, yüksek verimli büyükbaş ve küçükbaş hayvan dağıtımı, hatta ürünlerin yurt dışına pazarlanmasına kadar her alanda çiftçiye önemli destekler sağlayan Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan bilinçli üretim için eğitim çalışmalarına da hız verdi. Geçtiğimiz aylarda 'Örnek Ahududu Bahçesi ve Eğitim Projesi' kapsamında Bursalı ahududu üreticilerini, bu alanda iyi bir yer edinmiş olan Bosna Hersek'e götürüp eğitimler aldıran Tarım A.Ş., şimdi de kaliteli bal üretiminin sağlanması hedefiyle arıcılık eğitimlerine başlıyor.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü verilerine göre, yıllık 450 bin ton bal üretimiyle Çin dünyada ilk sırada yer alırken, Türkiye ise yıllık 115 bin ton ile ikinci sırada yer alıyor. Türkiye her ne kadar üretimde dünya ikincisi olsa da Çin'de kovan başına bal üretimi 50,1 kilogram, Türkiye'de ise 14,3 kilogram seviyesinde. Kovan başına verimin artırılması için balda kalıntıya sebep olan hastalık ve zararlılara karşı bilinçsizce ilaç kullanımının önlenmesi ve modern arıcılık konusunda eğitim verilip, genç çiftçilerin desteklenmesi büyük önem taşıyor. Çalışmalarına bu yönde ağırlık veren Tarım A.Ş., bir süredir deneme üretimleri yaptığı arıcılık ünitesinde arıcılık eğitimleri verecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Tarım A.Ş. Genel Müdür Vekili Fetullah Bingül ile birlikte arıcılık ünitesini gezdi. Arıcı maskesi giyen Başkan Aktaş, arıcılıkla ilgili yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı. Kovan açıp, petekleri inceleyen Başkan Aktaş, petekten bal sağımı da yaptı. Kırsalda kalkınmanın ancak kaliteli üretimle sağlanabileceğini belirten Başkan Aktaş, "Kaliteli üretim için sadece iyi tohumluk veya modern ekipmanlar kullanmak yetmez. Öncelikle modern üretim teknikleri hakkında üreticinin bilinçlenmesi gerekir. Bu noktada tarım şirketimiz çiftçilerimize yönelik eğitim çalışmaları düzenliyor. Daha önce ahududu üretimi için böyle bir eğitim çalışması yapılmıştı. Arıcılık konusunda verilecek bu eğitimin de üretime verimli yansıyacağı inancındayım" dedi.

Arıcılığın yaygınlaştırılması, bilinçli yapılması ve meslek edindirme kapsamında düzenlenecek eğitimlere katılmak isteyen üreteciler, Tarım AŞ.'ye başvurabilecekleri gibi, www.tarimas.com.tr internet adresinden veya 0850 450 99 16 numaralı telefondan bilgi alabilecek. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Alinur Aktaş Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title