Haberler

Üreticisinden 'İyi Zeytinyağı' Tüyoları

Üreticisinden 'iyi zeytinyağı' tüyolarıBALIKESİR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 4 kuşaktır yağ işiyle uğraşan Mustafa Kürlek, iyi zeytinyağının içildiğinde kısa süreli olarak boğazda yanma hissi bıraktığını, uzun süren yanma hissinin ise kötü zeytinyağına işaret ettiğini söyledi.

Üreticisinden 'iyi zeytinyağı' tüyoları

BALIKESİR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 4 kuşaktır yağ işiyle uğraşan Mustafa Kürlek, iyi zeytinyağının içildiğinde kısa süreli olarak boğazda yanma hissi bıraktığını, uzun süren yanma hissinin ise kötü zeytinyağına işaret ettiğini söyledi.

Mustafa Kürlek, 2017 yılında Çin ve Hong Kong pazarına girerek Ayvalık zeytinyağını Uzakdoğu'ya taşıdı. Hong Kong'a yılın ilk yarısında 150 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini kaydeden Kürlek, "4 kuşaktır bu sektörün içindeyiz. Asıl üretim alanımız zeytin, zeytinyağı ve sabun. Zeytinyağlarımızı geleneksel yöntemlerle üretiyoruz. Ayvalık zeytinyağı olarak coğrafi işareti ile ambalajlayıp mağazalarımızdan ve internet sitemiz üzerinden satışa hazırlıyoruz. Son dönemde Hong Kong ve Çin pazarına girerek ihracata başladık. Diğer ülkeler ile de görüşmelerimiz ve AR-GE çalışmalarımız sürüyor" dedi.

İyi zeytinyağı konusunda açıklamalarda bulunan Mustafa Kürlek, "Ayvalık zeytini ve zeytinyağının tanınmasının en büyük sebebi, Ayvalık'ın iklimi ve zeytin çeşididir. Ayvalık cinsi zeytinin yağının aroması ve meyvemsi tadı daha hoş ve hafiftir. Ayvalık'ta yazın esen poyraz ve lodos rüzgarları zeytinin daldaki gelişimini olumlu yönde etkilemektedir. Bu iklim ve zeytin çeşidinin kalitesi birleştiğinde de kalitesi dünya arenasında kabul görmüş üstün kaliteli bir zeytinyağı üretilmektedir. İyi bir zeytinyağını içtiğiniz zaman, eğer ki bu yağ erken hasat ise özellikle boğazınızda hafif bir acılık oluşacaktır. Bu acılık yakıp geçerse bu kaliteli bir yağdır. Bu acımtraklık genzinizi yakar, saatlerce geçmez ise bu yağ kusurlu, kötü bir yağdır. Tüketiciler en basit hali ile iyi bir zeytinyağını bu şekilde anlayabilir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Hong Kong Balıkesir Ayvalık Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title