Haberler

Üreticilere 'Zirai Don' Uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin Bu Akşamdan İtibaren Kuzeyden Gelen Soğuk Hava Kütlesinin Etkisi Altına Girmesinin Beklendiğini Belirterek, Üreticileri Önlem Almaları Konusunda Uyardı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bu akşamdan itibaren kuzeyden gelen soğuk hava kütlesinin etkisi altına girmesinin beklendiğini belirterek, üreticileri önlem almaları konusunda uyardı.

Bursa Meteoroloji İstasyonu Müdürlüğünce Bursa Tarım İl Müdürlüğüne gönderilen, kurumun Zirai Meteoroloji ve İklim Rasatları Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ''Zirai Don Uyarısı'' başlıklı yazıda, Türkiye'yi bu akşam etkisi altına alması beklenen soğuk hava kütlesinin tarımsal faaliyetin başladığı ve sürdüğü bölgelerde ''don'' olaylarına neden olacağının tahmin edildiği belirtildi.

Yazıda, bu gece, Marmara Bölgesi'nin güneydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Ege Bölgesi'nin doğusunda hafif, bu bölgelerin yüksek kesimlerinde orta kuvvette ''don'' beklendiği kaydedildi.

Marmara'nın güneydoğusu, Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu bölgeleri ile Akdeniz Bölgesi'nin kuzeyi ve Ege Bölgesi'nin doğusunda da 14-15, 15-16 ve 16-17 Nisan geceleri hafif şiddette, yüksek kesimlerde ise orta kuvvette ''don'' olayı meydana gelebileceğine işaret edildi.

Bu arada, Bursa Tarım İl Müdürlüğü de bölgede özellikle çiçeklenme ve bağlama döneminde olan şeftali, kiraz, armut ağaçlarının zarar görmemeleri için üreticileri dikkatli olmaya çağırdı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title