Haberler

Üreten Türkiye' Van Esnafını Güldürdü

Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge, 'Üreten Türkiye Konuşuyor' toplantısının esnafın yüzünü güldürdüğünü söyledi.

'Üreten Türkiye Konuşuyor' toplantısının ilki Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TOBB, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, TESK, TİSK, TOBB, TÜRK-İŞ, Türkiye KAMU-SEN, TZOB, ASKON, TİM, TÜGİAD, TÜGİK, TÜMSİAD ve TÜRKONFED başkan ve temsilcilerinin katılımıyla Van'da gerçekleştirilmişti. Kentin sorunlarının görüşüldüğü toplantının Van için her anlamda önem arz ettiğini belirten Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge, "Bu toplantı, hükümetin Van'ı ne kadar önemsediğini, Van'ın hükümet için ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Esnafımız, hükümetin sıcak elini gördü. Bu anlamda hükümetimizin bu sıcak ilgisi esnafımız için, halkımız için önem arz etmektedir. Bunun yanında 'Üreten Türkiye Konuşuyor' çalışmasının Van'da başlaması, ayrıca bir önem arz etmektedir. Ben bu kapsamda göreve geldiği günden bu yana çok güzel ilklere imza atan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcımız Fatih Çiftçi'ye; esnafımız ve halkımız adına teşekkür ediyorum" dedi.

Üreten Türkiye Konuşuyor toplantısının ileriki süreçte istihdama katkı sunacağına inandıklarını ifade eden Berge, "Bakanlarımız sorunlarımızı dinledi. Herkes orada sorunlarını anlattı. Bu çalışmalarda Van'ın başlangıç olarak kabul görmesi, ilin bundan sonraki süreçte hükümete olan güçlü bağını daha sağlam kılacaktır. Biz buna inanıyoruz. Bu anlamda meslek odaları olarak hükümetin bu tarz çalıştaylarına ev sahipliği yapmaktan gurur duymaktayız. İstihdam açısından iyi bir netice vereceğine inanıyoruz. Çünkü hemen hemen bütün esnafımız, halkımız bu anlamda yeni bir bakış açısı ve farklı bir paradigmaya sahip oldu. Van için yapılan spesifik bir çalışmaydı. Bizlerde meslek odaları olarak bu konuda elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Toplantının kısa süreliğine de olsa Van esnafının yüzünü güldürdüğünü dile getiren Berge, "İki günde olsa şoför, lokantacı, kahveci esnafımızın yüzü güldü. Bu anlamda da bizi sevindirmiştir. İnşallah bu süreç referandum sonrasında daha da pratiğe dönüşür. Bizde el birliğiyle ülkemizin huzuru, bütünlüğü için esnaf odaları olarak, bireyler olarak geleni yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Van esnafının KOSGEB kredilerinden yeterince faydalanamadığını da sözlerine ekleyen Başkan Berge, "Van, depremden bu güne kadar ekonomik olarak büyük sıkıntı yaşadı ve hala toparlanamadı. Bu nedenle KOSGEB kredilerinin Van için tekrar güncellenmesi, esnafımız en büyük dileğidir. Yetkililerimizin bu konuda Van'a bir ayrıcalık tanımalarını istiyoruz" dedi.

Nevruz tatili için Van'a gelen İranlı turistlere gereken ilgi ve alakanın gösterilmesi noktasında Van esnafına uyarılarda da bulunan Berge, "İlimize gelen İranlı turistlerin burayı kendi yurtları gibi görebilmeleri açısında esnafımıza büyük bir sorumluluk düşüyor. Misafirperverlik, güleryüz, sevgi, saygı ve hoşgörüyü esnafımızın hissettirmesinin yanında fiyatları minimize etmeleri gerekiyor. Biz bunları zaman zaman esnafı ziyaretlerimizde söylüyoruz. Esnafımızın da bu bilinçte olduğunu biliyoruz. Ama yinede söylememizde fayda görüyorum. Halkımızın da yine bu konuda duyarlı davranmasını istiyoruz. Çünkü ilimize gelen ve buradan mutlu ayrılan her bir turistin bir sonraki gelişinde yanında birilerini de getireceklerini unutmamalıyız. Bu da ilimizin her anlamda kalkınması açısından büyük önem taşımaktadır" ifadelerine yer verdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Tüfenkci Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title