Haberler

Ürdün, Raghad Saddam'ı Maliki'ye Vermedi

Ürdün Kralı Abdullah, Irak'ın İdam Edilen Devrik Lideri Saddam Hüseyin'in Büyük Kızı Raghad'ın İkamet Ettiği Ürdün'den İadesini Talep Eden Irak Başbakanı Nuri El Maliki'ye Olumsuz Yanıt Verdi.

Ürdün Kralı Abdullah, Irak'ın idam edilen devrik lideri Saddam Hüseyin'in büyük kızı Raghad'ın ikamet ettiği Ürdün'den iadesini talep eden Irak Başbakanı Nuri El Maliki'ye olumsuz yanıt verdi.

Dün, 2 yıl aradan sonra ilk kez Amman'ı ziyaret ederek, Kral Abdullah ve Ürdün Başbakanı Nadir Dahabi ile görüşen Irak Başbakanı Maliki, burada Ürdün Kralı'ndan idam edilen diktatör lider Saddam Hüseyin'in en büyük kızı Raghad Saddam'ın Ürdün'den ayrılmasını ya da ülkesine iadesini istedi. Ancak Ürdün Kralı'nın, Irak Başbakanı'nın bu talebine olumsuz yanıt verdiği öğrenildi. Başbakanlık kaynakları, Maliki'nin, Irak'taki siyasi gidişatı bozmak ve ülkedeki asi gruplarla işbirliği yaparak isyan hareketine yön vermekle suçladığı Raghad'ın 2 ülke arasındaki ilişkilere zarar verebileceğini öne sürdüğü, buna karşılık Kral Abdullah'ın "O bizim misafirimiz. Teslim edemeyiz" cevabını verdiği belirtildi.

Suudi Arabistan'dan yayın yapan El Hayat Gazetesi ise, geçtiğimiz günlerde çocukları ile birlikte Ürdün'de siyasi sığınmacı olarak yaşayan Raghad Saddam'ın Amman'dan ayrılmasını, 'medyatik' ve 'siyasi kimliği' nedeniyle Irak'taki direnişe destek verebileceğini öne süren ABD makamlarının istediğini yazmıştı.

Öte yandan Başbakan Nuri El Maliki'nin, dün gittiği Amman'daki temaslarını tamamlayarak bu akşam geç saatlerde Irak'a döneceği belirtiliyor.

(SK-OYK-OYK-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title